Privat hjem angrepet med brannbombe

28. desember 2014 |  Israel Today Stab

Palestinsk-arabiske angripere kastet en brannbombe på balkongen til en leilighet i nabolaget Armon Nanatziv på lørdag kveld, som forårsaket ødeleggelse, men ingen personskader.

Eierne av leiligheten var i stuen sin da angrepet skjedde og kunne raskt slukke flammene før hjemmet deres tok fyr.

- Vi hørte et svært skremmende boom. Vi var i sjokk. Bomben trengte ikke inn i leiligheten, men om den hadde kommet inn i huset vårt, da ville huset blitt satt i brann, fortalte offeret Marcel Kornicher til Israels Ynet nyhetsportal.

Armon Hanatziv ligger i tilknytning til den arabiske bydelen Jabal Mukaber, som har vært åsted for regelmessig opptøyer de siste seks månedene. I november ble to beboere i Jabal Mukaber angrepet i en synagoge på en annen kant av Jerusalem da fire ubevæpnede jødiske menn ble slaktet ned og mange andre såret under morgenbønnen.

Politi og brannmenn sa at de skulle ta brannbombeangrepet i Armon Hanatziv og andre deler av hovedstaden svært alvorlig etter forrige ukes angrep der 11-åringen Ayala Shapira ble kritisk såret.

Torsdag kveld kastet terrorister en brannbombe inn i bilen til Avner Shapira som kom kjørende hjem til bolig-området Ma'aleh Shomron sammen med sin datter Ayala.

Både far og datter ble skadd i angrepet. Ayala fikk tredje grads forbrenning over det meste av kroppen sin og måtte plasseres i kunstig koma mens legene jobbet febrilsk for å redde livet hennes.

I løpet av fredag ettermiddag hadde Ayala sin situiasjon visstnok bedret seg noe etter at legene klarte å åpne luftveiene gjennom hennes alvorlig forbrent hals. Men legene understreket at den unge jentas vei tilbake vil bli svært lang og komplisert.

- Kampen vil bli lang. Først måtte vi stabilisere henne og gjenopplive henne, deretter få henne i en tilstand hvor vi kan begynne å rekonstruere ansiktet hennes, sa Professor Eyal Winkler, direktør for Plastikk kirurgi ved Sheba Medical Center.

Hans kollega, professor Gidi Paret, direktør for Institutt for Barne intensivavdeling forklarte at Ayala sin - situasjon er svært komplisert. Hun hører oss og vi ba om at hennes foreldre må snakke med henne og stryke henne for å gi en følelse av å være hjemme.

I løpet av helgen arrestert politiet 12 mistenkte i saken inkludert to palestinske arabiske tenåringer som har tilstått å kaste brannbomben inn i familien Shapiras bil, som så katastrofalt såret den lille jenta.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.