Jesus blir igjen fremstilt som palestiner

29. desember 2014 |  Israel Today Stab

En historie som er blitt gjenganger er palestinske myndigheter som i forkant av julen fremstiller Jesus som en av sine egne, som en palestiner og ikke som en jøde som han faktisk var.

Her er noen av de mer graverende eksempler på hvilke løgner som blir servert i sammenheng med julen (oversettelser levert av Palestinian Media Watch):

Vi feirer Jesu fødsel, den palestinske budbringeren av kjærlighet, rettferdighet og fred. - sistet av den Palestinske lederen Mahmoud Abbas til nyhetsbyrået Wafa 22. desember.

Julen er også en palestinsk ferie, fordi Jesus, fred være med ham, var palestiner. Han ble født i Palestina levde og ble sendt [som profet] til Palestina. Derfor har julen en spesiell palestinsk smak. - Mahmoud Al-Habbash, PAs ledende Sharia dommer til Al-Hayat Al-Jadida, 22. desember 2014.

Vi står her, muslimer og kristne på Yasser Arafat Square, [oppkalt etter Arafat] som et symbolet på vår sak, for å feire jul. Som vi vil stå sammen med for å feire seieren, på tross av at den kan synes langt unna. Gledelig jul, la oss feire og være glade! Jesus Messias er palestinsk og vi er palestinere og vil fortsette å holde våre hoder høyt hevet. - Ramallahs guvernør Laila Ghannam til den palestinske selvstyremyndigheten sin TV 7 desember 2014.

Saeb Erekat som er leder for fredsforhandlingene har blitt beryktet for sine merkelige versjoner av historiske handlinger, uttalte under juletretenningen sin i hjembyen Jeriko at Jesus er "den første martyren, den første palestiner."

Dessverre er det ikke bare ekstremister og lite troverdige elementer som er med å fremme denne historiske feilslutning, men de aller fleste ledere ser til og følge denne trenden også. Derfor har troen på at Jesus var en palestiner blitt akkurat som troen på at jødene har ikke har en historie i denne regionen, blitt akseptert som sannhet blant mange lokale arabere.

FOTO: Skjermbilde fra 2004-filmen "The Passion of the Christ».

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.