Baby fra kafeterror i 1997, innrullert i IDF

5. januar 2015 |  Israel Today Stab

Atten år etter at hennes mor ble drept da hun skjermet sin baby fra en palestinsk selvmordsbomber vervet Shani Winter seg stolt til Israel Defense Forces IDF (Forsvaret) denne måneden.

En rørt Winter var sammen med Ziona Bushri, politikvinnen som ble kjent gjennom å bære den da seks måneder gamle Winter bort fra blodbadet på Apropo Cafe i Tel Aviv den 21. mars1997

Winter sin mor, Anat Winter-Rosen og hennes venn, Yael Gilad, ble drept og 48 andre ble såret av selvmordsbomberen. I etterkant ble Bushri fotografert bærende på en gråtende og blodig Winter fra åstedet. Det var dette bildet som utgjorde førstesidene i alle store aviser og som rørte nasjonen ved hjertet.

Bushri har visstnok vært i god kontakt med Winter og hennes familie siden den gang.

- Minnene fra denne forferdelige bombingen forfølger meg hver dag, sa den ledende politisersjanten Bushri til Israels Ynet nyhetsportal. - Jeg vil aldri glemme det øyeblikket jeg plukket Shani opp og løp for å oppsøke hennes familie. Og her er hun, barnet vi alle husker har blitt voksen og deltar nå i IDF.

Forståelig nok var det en bitter-søt dag for Shani. - Jeg er babyen fra Café Apropo bombingen og jeg skal bære det med meg for resten av mitt liv, sa hun. - Jeg er sjalu på mine venner som har mødre. Jeg vet ikke hva det vil si å ha en mor. På den annen side så finner jeg trøst i det faktummin mor reddet meg og at jeg var en del av henne og at hun beskyttet meg.

I kommentarene under artikkelen i Ynet, kan man lese at "dette er ånden og motet til Israel og så lenge dette er sant, vil terror aldri, aldri vinne.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.