Ekspertutalelse: Israel eneste alternativ vest for Jordanelven

5. januar 2015 |  Israel Today Stab

Professor Mordechai Nisan en forsker på Midtøsten-studier ved Rothberg International School ved Hebrew University i Jerusalem har lansert sin bok "Bare Israel vest for elven. Den jødiske staten og det palestinske spørsmål".

Professor Nisan har lenge argumentert for at den smale landstripen mellom Middelhavet og Jordan-elven rett og slett ikke har plass til to separate stater, særlig ikke to som er i konstant konflikt med hverandre.

I stedet bør Israel bli universelt anerkjent som den suverene staten vest for Jordan, en demokratisk stat som kan gi beskyttelse for alle individuelle rettigheter og innbyggere.

- Det er et stort skille mellom Israel sitt behov for trygghet, nasjonal militær integritet og sin rett til bosettinger i Israels land og hva palestinerne krever som stat med intensjon om å tømme området for alle jøder og som ikke heller er rede til å anerkjenne Israel som en jødisk stat , fortalte Nisan til NewsmaxTV forrige måned.

- Det er ikke overraskende at etter 20 år har vi ikke oppnådd enighet, la han til.

Professor Nisan bok finnes på Amazon.

FOTO: USAs tidligere president Bill Clinton som førte tilsyn med den mislykkede "Oslo-avtalen" sammen med tidligere israelske statsministeren Yitzhak Rabin og den avdøde palestinske ikonet Yasser Arafat.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.