Panikk i Jerusalem før meldt snøstorm

6. januar 2015 |  Israel Today Staff

De dårlige minnene fra snøstormen i desember 2013 har satt sitt preg på Jerusalem og den israelske hovedstaden tar ingen sjanser i forkant av det forventede snøfallet som er meldt i slutten av uken.

Forrige års tredagers snøstorm var det mest alvorlige som har treft Jerusalem på over 100 år. Hundrevis av biler ble forlatt på lokale veier, elektrisitet ble slått ut i store deler av byen og ikke få personer ble innlagt på sykehus med frostskader eller ulykker når de forsøkte å varme opp sine hjem.

Selv før et eneste fnugg av snø har falt har kommunerådet anvist beboerne i visse deler av byen å gjøre klar strømgeneratorer, de har varslet at de store veiene som fører inn til hovedstaden vil være stengt i flere timer før stormen ventes og de vurderer på forhånd å lukke skolene både onsdag og torsdag.

Alt dette kan høres litt paranoid ut for leserne fra kaldere steder, men Israel er generelt utilstrekkelig utstyrt for å håndtere slikt vær.

Meteorologene sier at snøen begynner å falle i høyereliggende områder i det nordlige Israel og i Jerusalem utpå formiddagen onsdag og vil fortsette gjennom natten til torsdag morgen, da  stormen forventes å roe seg.

En annen kaldfront ventes å treffe landet på fredag, som kanskje vil medføre mer snø i Jerusalem mot lørdag.

Allerede siste helg, opplevde Hermonfjellet nord i Israel sitt første tung snøfall for vinteren og gir besøkende sin første ordentlige skitur for sesongen.

Foto: Israel Air Force F-16 flyr forbi et snødekt Hermon på Golan-høyden.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.