President Rivlin kåret til "Helt 2014" av The Guardian

6. januar 2015 |  Israel Today Staff

Israels høyreorienterte president Reuven Rivlin ble forrige uke overraskende valgt som en av "heltene i 2014" av den liberale britiske dagsavis The Guardian.

Rivlin sin forgjenger Shimon Peres var mye mer yndling for internasjonal media på grunn av sin vilje til å overgi store deler av det bibelske landet i bytte mot en "freds" avtale.

Men The Guardian bemerket at Rivlin også hadde gjort et poeng av å "stå opp for de sivile rettighetene til palestinerne" og slå ned på fordommer som kommer fra alle sektorer i den jødiske staten, noe som gjør ham til en "godt likt helt"

For mange er Rivlin et godt eksempel på konservativ etikk. Han tar faktisk svært alvorlig spørsmål om likestilling og insisterer på at Israels jødiske flertallet må behandle sine minoritetslandsmenn med rettferdighet. Samtidig som Rivlin ikke gir etter til kravene fra den palestinske nasjonalistbevegelsen.

Rivlin er på alerten og motsetter seg standhaftig delingen av Jerusalem og evakueringen av jøder fra både Judea og Samaria, den såkalte "Vestbredden".

Disse små opplysningene ble i stor grad stående urørt i Guardian artikkelen.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.