Snøstormen lammer Israel

7. januar 2015 |  Israel Today Stab

Det meldte urolige vinterværet har nådd Israel og mye av landet er nå i dvalemodus foran haglstormer og snøfall.

Bakketopper over hele Galilea er allerede dekket av snø, havet raser med bølger som måler flere meter og høydedragene langs Middelhavskysten og i Jerusalem er blitt dekket i et lag med slaps og is med løfte om kraftigere snøfall iløpet natten.

En rekke veier er oversvømmet, likeså noen boligområder i israelske kystbyer og på den Hamas-styrte Gazastripen. Motorveier som fører inn i Jerusalem har vært stengt for å hindre biler i å bli sittende fast slik som de gjorde det i 2013 snøstormen.

Skoler i Galilea og Jerusalem ble stengt for å forebygge og barna nøt en "snø fridag" selv før den hvite flakene begynte å falle.

Den største bekymringen er fortsatt å opprettholde strømforsyningen til så stor del av befolkningen som mulig. Sterk vind har allerede dratt opp en rekke trær fra bakken og noen har skadet kraftledningene allerede. El-selskapets teknikere kjemper mot tøffe værforhold mens de ustanselig forsøker å reparere skadene.

I Gaza by som delvis ligger på lav sandgrunn, har mange beboere evakuert fra husene som trues med alvorlige oversvømmelser. De fleste har tatt inn i midlertidige tilfluktsrom hvor tepper og varme vinterklær blir fordelt.

Nyhetsrapporter tidligere i uken om det forestående været forårsaket et rush på lokale supermarkeder tirsdag. Eksperter sier at stormen vil komme i to bølger og vare frem til søndag.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.