Homoekteskap inntar fokuset i valgkampen

9. januar 2015 |  Israel Today Staff

Først var det økonomien, nå er det homofile ekteskap som tar fokus i Israels støyende valgkamp.

En brennende debatt om anerkjennelse av homofile ekteskap har utløst etter publiseringen av en video hvor flere Knesset kandidater tilhørende det høyreekstreme partiet Jewish Home være i krafitig opposisjon til det de ser på som brudd på Bibelens ekteskap.

De venstreorienterte partiene var raske til å utnytte og anklage Jewish Home sin leder, finansminister Naftali Bennett (bildet), for å være "homofobisk".

Bennett dukket opp på Channel 10 News for å forsvare seg selv: "Det er ingen hemmelighet at jeg er religiøs. Jødedommen anerkjenner ikke homofile ekteskap. Som kosher blander vi heller ikke melk og kjøtt og ingen endrer på det."

Med å representerer det religiøse samfunnet i Israel insisterte Bennett at hans parti var  pragmatisk i dette spørsmålet og bemerker at mens Jewish Home avviser en anerkjennelse av homofile ekteskapved å ikke gi homofile par skattelettelser på lik linje som hetrofile.

I videoen når spørsmålet dukket opp, insisterte et medlem av Jewish Home på at å offisielt anerkjenne homofilt ekteskap er unødvendig, da det krever en mann og en kvinne for å bli en familie og hevdet videre at homofile lider av en "tilstand" som de "trenger å få hjelp for."

Opposisjonslederne Isaac Herzog og Tzipi Livni i det fusjonerte Ap-Hatnua partiet svarte med sin egen video der de tok til ordet for anerkjennelse av homofile ekteskap. Livni kjemper for lovgivning som tillater hvem som helst i Israel til å elske og gifte seg, samt starte en familie.

Herzog og Livni oppfordret velgerne til å hindre slike homofobe som det rasistiske Jewish Home og andre såkalte "høyreekstreme" fra å få makten ved neste valg.

Tidligere finansminister Yair Lapid, leder av sentrums Yesh Atid parti, sa at Jewish Home endelig hadde vist sitt sanne ansikt som homofober og oppfordret finansminister Bennett til å endre kurs.

Zahava Gal-On, leder for det radikale venstre partiet Meretz skrev på Facebook at man bare skal se på videoen til Jewish Home skamslå homofilt ekteskap "på tom mage for å unngå oppkast."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.