Netanyahu og Abbas sammen i antiterrormarkering

11. januar 2015 |  Israel Today Staff

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og palestinernes leder Mahmoud Abbas dro begge til Paris på søndag for å delta i en planlagt masse markering mot terrorisme i kjølvannet av en rekke angrep i forrige uke som etterlot seg 17 døde mennesker i den franske hovedstaden.

Tolv mennesker ble drept da to muslimske snikmordere angrep kontorene til det satiriske magasinet Charlie Hebdo sist onsdag. En dag senere ble en politikvinne skutt på gata i Paris og på fredag ble fire mennesker drept, da en muslimsk bevæpnet mann tok gisler i en lokal jødisk matbutikk.

Titusener deltok i antiterror markeringer i flere byer i Frankrike tidligere i helgen og Paris-marsjen er ventet å samle en million mennesker, inkludert en rekke utenlandske embetsmenn og statsoverhoder.

Da Netanyahu dro, fortalte han til reporterne, - Jeg er på tur til Paris for å delta på en markering sammen med verdens ledere i en fornyet kamp mot den islamske terroren som truer hele menneskeheten. Jeg har tatt til orde for dette i mange år.

I forkant av arrangementet minnet den franske statsministeren Manuel Valls alle på at, - Journalister ble drept fordi de forsvarte friheten. Politimenn ble drept fordi de beskyttet deg. Jøder ble drept fordi de var jøder.

Frankrikes president Francois Hollande uttalte tydelig at hans regjering ser på angrepet på den jødiske butikken som en antisemittisk handling og Obama-administrasjonen støttet opp denne vurderingen.

Netanyahu sa at i lys av situasjonen i Frankrike, bør jøder i Frankrike og resten av Europa - komme seg hjem til Israel. ... Israel er ikke bare et stedet i retning du ber, men staten Israel er ditt hjem.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.