BBC reporter: Ser ut til å rettferdiggjøre angrep på jøder

12. januar 2015 |  Israel Today Stab

Bare dager etter et CNN-anker prøvde å dra Israel inn i debatten om Paris terroren, ser det ut til at en BBC reporter nå på søndag, tilsynelatende gjør det samme med å rettferdiggjøre angrepet mot en jødisk dagligvarebutikk i den franske hovedstaden.

Korrespondent Tom Willcox fikk i oppgave å intervjue en jødisk deltaker, i det som viste seg å bli den største markeringen i europeisk historie da nesten to millioner mennesker kom sammen i gatene i Paris, for å fordømme radikal islamsk terror.

At det blir stadig mer vanskelig å komme forbi det faktum at de fleste terrorangrep i dag stammer fra islam, synes å plage mange i mainstream media og andre liberale vestlige elementer. BBC er intet unntak.

Willcox sitt intervjuobjekt var en israelsk-fransk kvinne ved navn Chava, en datter av en Holocaustoverlevende, hun advarte om at den antisemittiske atmosfæren i Europa i dag minner farlig om den på 1930-tallet.

Willcox avbrøt og insistere på at - mange kritikere av ... Israels politikk ville sagt at palestinerne lider enormt under jødisk hånd også.

Bemerkningen traff de fleste som enten helt irrelevant eller en skjult rettferdiggjøring av en forståelse for økende muslimsk antisemittisme i Europa.

Chava som ble svært forbløffet over argumentet, sa at de to tilfellene ikke burde ses i sammenheng og svarte Willcox at alle ser tingene "fra ulike perspektiver."

Kritikere i både Israel og Europa smelt til Willcox for hans "skammelige" fremferd og sa at episoden er ytterligere bevis på at BBC ikke kan ses på som upartisk eller objektiv i sin rapportering fra Midtøsten-konflikten.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.