Både Israel og Hamas kritiserer Abbas for deltakelse i Paris

12. januar 2015 |  Israel Today Stab

Israel og Hamas befant seg i underlig enighet om deltakelse i søndagens massive anti-terror markeringen i Paris. Da både den israelske og palestinske lederen gikk sammen i demonstrasjon mot terror.

Anslagsvis to millioner mennesker deltok i marsjen bare dager etter at islamske terrorister drepte 17 personer i tre separate angrep i den franske hovedstaden. Arrangementet ble besøkt av en rekke utenlandske embetsmenn og statsoverhoder, inkludert Israels statsminister Benjamin Netanyahu og flere av hans statsråder.

Men Abbas burde ikke ha vært der, insisterte Hamas-leder Mahmoud al-Zahar. - Abbas ønsker å virke som om han slåss mot terror, men han vet ikke betydningen av terror, sa han til arabiske medier, i kommentar som ble raskt plukket opp av israelske presse.

Al-Zahar sa at Abbas - mener å opptre på denne måten for å få sympati fra verdens nasjoner. ... Denne oppførselen er en del av hykleriet og den politiske akrobatikken som er typisk for Abbas, la Al-Zahar til.

Den israelsk finansministeren Naftali Bennett som også var til stede ved sammenkomsten, kom med en lignende uttalelse om både Abbas eller Emiren av Qatar.

- Det er hyklersk av de samme (Qataris) araberne som finansierer terrorangrep og komme sammen og demonstrere mot terrorisme, fortalte Bennett til en jødisk ungdomsgruppe i Paris. - Jeg aksepterer ikke dette. De har hendene dekket av blod, avsluttet finansministeren.

Det ble senere avslørt at Netanyahu heller ikke var ønsket av Frankrike på markeringen og at Abbas var den eneste som ble formelt invitert som et slags ydmykelse av den israelske lederen.

En ikke navngitt embetsmann på statsministerens kontor i Jerusalem fortalte Israel Radio eller Channel 2 News at Frankrike ønsket å unngå all omtale av den israelsk-palestinske konflikten og derfor ba de Netanyahu om å ikke delta på den historiske demonstrasjon.

I utgangspunktet holdt Netanyahu seg til forespørselen, men senere besluttet han at det var viktig for den israelske statsministeren å delta i verdens største anti-terror protest. Frankrike fikk raskt utstedt en offisiell invitasjon til Netanyahu for la det synes som om han hadde vært velkommen hele tiden, men det ble også fremhevet at den palestinske lederen Mahmoud Abbas også hadde blitt invitert.

FOTO: Netanyahu og Abbas på første rad mot terror under en prosesjon gjennom gatene i Paris søndag.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.