Homofil Israelsk diplomat vies av ordfører i USA

13. januar 2015 |  Yossi Aloni

To israelere, en av dem visekonsul, har bestemt seg for å vies senere denne uken i et samkjønnet ekteskap forrettet av Philadelphia ordfører Michael Nutter.

Elad Strohmyer, visegeneralkonsul for Israel i Philadelphia, sier at i tillegg til at dette er en spesiell anledning rent personlig, vil hans bryllup med Oren Ben-Yosef vil det også være et sterk signal.

- Ved vår bryllup som har fått en høy medieprofil legger vi til et annet viktig element for å representere Israel enn bare den israelsk-palestinske konflikten, sa Strohmyer.

Ben-Yosef la til, - Det er viktig for oss også å representere den sammensatte siden av Israel, et liberalt land som har progressiv lovgivning angende rettighetene til de homofile i samfunnet.

Strohmyer og Ben-Yosef møttes på en homoparade i Tel Aviv i fjor sommer. De ble forlovet i oktober under en teknologikonferanse satt i stand av generalkonsulen for Israel. Ordfører Nutter ble gjort oppmerksom på forlovelsen og tilbød seg umiddelbart å vie de to israelere.

Homofilt ekteskap ble legalisert i Pennsylvania i mai 2014. Men siden da har ordfører Nutter bare blitt bedt om å foretter tre ganger i homofile brylluper.

I Israel kan homofile par ikke offisielt gifte seg, men selv om de har giftet seg i utlandet blir de anerkjent og få de samme fordelene som heterofile ektepar.

FOTO: Elad Strohmyer (th) sammen med sin forlovede Oren Ben-Yosef (til venstre) og Philadelphia ordfører Michael Nutter (i midten).

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.