Marerittet er over for sønn til naziforbryter

15. januar 2015 |  Charles Gardner

Å vokse opp som sønn til en nazist var en tung byrde å bære for Werner Oder, en østerriker som ble født etter Holocaust. Hans far Wilhelm ledet drap på mange jøder og trente opp andre til å gjøre det samme i en nazileir i Polen under 2.verdenskrig.

Men på tross av mange forsøk på å fornekte og dekke over sannheten ved Wilhelms delaktighet i massakren, hjemsøkte ofrene fra de forsvarsløse menn, kvinner og barn hans sønn bokstavelig talt.

Som en liten gutt våknet Werner, som nå er 64 år, regelmessig av forferdelige mareritt, med skrik fra demoner som kom opp av gulvet og skremte livet ut av ham, noe som førte til at han utviklet seg til et sykelig barn i oppveksten.

På en eller annen måte hadde hans far, Wilhelm klart å unngå å bli straffet på grunn av mangelen på bevis, men Werner så lite til sin far som også ofte var utro med andre kvinner. Til slutt endte det med at den legendariske nazijegeren Simon Wiesenthal avdekket sannheten om farens forbrytelser, men Wilhelm døde av et hjerteinfarkt rett før saken kom opp for retten.

Så mens to av Werners halvbrødre tjenestegjorde i Hitlerjugend, vokste han opp som en sint ung mann underkuet av de psykiske skadene som hans families handlinger påførte ham, noe som materialiserte seg i raseri, drukkenskap og selvskading.

- Jeg ønsket bare å bli elsket og akseptert, men jo mer jeg prøvde, jo mer avvist følte jeg meg, forteller Werner i sin bok «Kjempe mot Nazidemonene».

Han prøvde å ta sitt eget liv med å svelge en hel boks med beroligende som hans mor brukte for å bevare sin sjelefred. Likevel ønsket han desperat hjelp. Han kunne huske tilbake på sin egen oppvekst dette tilbakevendende marerittet og minnes at han på en måte ba Gud om hjelp, selv om han ikke visste noe om Ham, etter å ha vokst opp i et hedensk miljø.

Men Gud glemte ikke Werner og svaret kom etter mange år i form av en misjonær som kom over fjellet og de fikk kontakt.

Han fikk høre at Jesus tilbød ham frihet fra disse «demoniske besøk» som hadde plaget ham alle disse årene. Han kunne knapt tro det var sant, men da han inviterte Kristus inn i livet ble han med ett på mirakuløst vis fri fra alle demonene som hadde kvalt hans ånd, sjel og legeme.

- På kne for å be om tilgivelse og bønn for mitt behov for utfrielse, virket det som vekten av hele verden ble tatt av mine skuldre, sier Werner. – Gjennom tårer kunne jeg fornemme at Guds Lys flommet gjennom mitt sinn og drev ut min frykt og fortvilelse. Akkurat som lenker falt mine vanskeligheter av meg, min forstand vendte tilbake og jeg visste øyeblikkelig at Jesus Kristus Guds Sønn hadde kommet for å sette meg fullstendig fri! Fra den dagen forlot alle demonene og marerittene meg.

De siste 30 årene har Werner vært pastor i Tuckton Christian Center i Dorset i England. Ikke bare har han blitt venner med polske jøder, men han har også vitnet i retten om de grusomheter hans far gjorde. Han er også blitt en lidenskapelig tilhenger av jødene og landet Israel.

Han tror at Kirken også var medskyldig i Holocaust som resulterte i at 6 millioner jødermistet livet.

På tross av Martin Luther enorme bidrag under reformasjonen i å gjenopprette troen på Kristus alene, avsluttet dessverre sin tjeneste med å publisere forferdelige antisemittiske hefter som Hitler senere benyttet seg av.

Werner ser en direkte sammenheng mellom antisemittisme og fornektelse av den Hellige Ånd. Kort tid etter at pinsebevegelse som dukket opp på 20-tallet kom 56 tyske forkynnere sammen og diskuterte hvorvidt denne pinsevekkelsen var av Gud eller djevelen. De fornektet åndsutgytelsen og besluttet i Berlin-erklæringen at den var av djevelen.

Werner gjenga denne historien under en konferanse i York og la vekt på at denne erklæringen er blasfemi mot den Hellige Ånd noe som Jesus sier er utilgivelig.

- Disse menn slukket den Hellige Ånds lys i Europa og vi betaler fortsatt prisen for det, sa han. – Den Hellige Ånd banket på døren til Europas kirker og advarte at mørket ville komme. Ånden ville styrke kirken og utruste den til å stå i mot nazismen og beskytte hans folk.

»Kjempe mot nazidemonene» har kommet ut på forlaget Onwards & Upwards og forordet er skrevet av David Pawson og er tilgjengelig på Amazon.com

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.