Je Suis Charlie - er verdt å kjempe for

18. januar 2015 |  Ryan Jones

Den kaldblodige Charlie Hebdo massakeren har utløst en enestående solidaritet som har fått "Jeg er Charlie" som et nytt salgord som for folk flest betyr "Jeg er for ytringsfihet, men utover det kan jeg mene akkurat hva pokker jeg vil.

Charlie Hebdo representerer et skjørt byggverk hvor leserne av magasinet har kunnet se de gamle jøde-kristene grunnverdier bli hersjet, hånet og latterliggjort av venstrevridde gjennom en kultur av forrakt, som lever av å rakke ned på millarder av menneskers tro og som reduserer deres hellige til fjols.

Ironiske nok, om man omformet magasinet til en tegnefilm, ville Charlie Hebdo egen ytringsfrihet fremstå kun som groteske karikaturer som håner jøder, muslimer, republikanere og alt annet i mellom.

Sannheten er at Charlie Hebdo ikke representerer noen form for ytringsfrihet. Det er et postmoderne uttryk som på en utspekulert måte får tyranniet til å se bra ut. Det er faktisk den samme propaganda som pro-palestinerne benytter seg av for å vinne sympati i vesten. Akkurat som Charlie Hebdo har denne bevegelsen vært i stand til å overbevise Europa til å tro at forrakt er en edel kamp for friheten.

På tross av sin egen intoleransse har Charli Hebdo massakeren eksponert intoleransse i en slik skala at mennesker over hele jorden sitter igjen uten et reelt valg annet enn å erklære: "Jeg er Charlie!" En uttalelse som mer presist betyr at - jeg er i mot all imperialistik religion som motsetter seg friheten.

Selv om alle europeere ønsker å tro det, er det ikke en tilfeldighet at nesten alle terrorister er muslimer. Derfor demonsterer Charlie Hebdo massakeren nok engang at islam og den franske republikken ikke kan eksistere sammen. Det kan bare være den en ene eller den andre og muslimer sørger på alle mulige måter at hele verden får vite at slik er det.

Men uten hensikt er de dødelige islamske angrep på vestens friheter et slag i ansiktet på en allerede beruset og ustødig kjempe som Europa er. Muslimer har med sine handlinger vist et uvillig Europa at det finnes verdier som det faktisk er verd å kjempe for. Bedre sent enn aldri.

Om "Jeg er Charlie" er noe mer en bare en rett til å være offensiv, vil muslimene gå i møte en voldsom kamp. Men om "Jeg er Charlie" bare betyr et umodent ønske om at Europa skal få være i fred, vil nok Europa mest sannsynlig bli overtatt av muslimer, så grusom som de enn er, som kommer til å forfølge et stadig økende antall tidligere kristne kun fordi de forsatt tror det finnes saker som det er verdt å kjempe for.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.