Anklager Argentina for å skjule Iransk medvirkning til bombe

19. januar 2015 |  Israel Today Stab

Den ledende påtalemyndigheten som etterforsket 1994 bombingen av AMIA sitt jødiske samfunnshuset i Buenos Aires, ble funnet død på søndag, bare noen timer før han skulle legge frem for parlamentet nye bevis for at regjeringen hadde dekket opp for iransk innblanding i terrorangrepet.

Ifølge uttalelser fra aktor Alberto Nisman (bildet) til det israelske nyhetsnettstedet Times of Israel, hadde Iran besluttet å angripe Argentina etter at de avsluttet det kjernefysisk samarbeidet med den islamske republikken.

- Når de velger å reagere mot et annet land, er angrepet vanligvis mot den jødiske befolkningen, sa Nisman.

Bevisene som er blitt samlet inn av aktor antydet at angrepet ble planlagt og beordret av de øverste lederne i Iran, inkludert daværende president Akbar Hashemi Rafsanjani og øverste åndelige leder Ayatollah Ali Khamenei.

Men bevisene har aldri blitt offisielt akseptert forut for Nisman ubeleilige død og den argentinske presidenten Cristina Fernandez de Kirchner sitt engasjement i en cover-up for å berolige Teheran og legge til rette for nye handelsforbindelser mellom Argentina og Iran, har demed ikke blitt eksponert.

Presidenten og hennes utenriksminister tok den kriminelle avgjørelsen om å fremstille Irans uskyld for å øke Argentinas kommersielle, politiske og geopolitiske interesser, fortalte Nisman Buenos Aires Herald.

Alt dette ble presentert for det argentinske parlamentet mandag. Nisman ble funnet med ett enkelt dødelig skudd i hodet. Til tross for omstendighetene har politiet bestemt at det i utgangspunktet ser ut til å være et selvmord.

I tillegg til de klare tegn på at det er et statlig cover-up, henleder episoden til det faktum at det iranske lederskapet har problemer ikke bare med Israel, men med jøder generelt, uansett hvor mye de hevder noe annet. I Buenos Aires, ble jødene angrepet bare fordi de var jøder i en sak med liten eller ingen tilknytning til Israel.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.