Israelske angrep, setter Hezbollah i skvis

19. januar 2015 |  Israel Today Stab

Et Israel Air Force helikopterrakett ble avfyrt minst to ganger mot den syriske grensebyen Quneitra på søndag og drepte en topp Hezbollah kommandant og en rekke av hans nestkommanderende og rådgivere, også muligens noen iranske.

Hezbollah-tjenestemenn var rasende og sverget på at en sterke respons på angrepet ville skje. Det var interessant siden tidligere Hezbollah-leder Sheikh Hassan Nasrallah bare dager før hevdet at hans milits ikke hadde utplassert noen styrker på den syriske siden av Golanhøydene.

- Dersom Hezbollah sier at deres folk ble beskutt i et målrettet angrep la dem da forklare hva de gjorde i Syria, sa Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon til Israel Radio, mens han unngikk å svare direkte på hvem som stod bak angrepet.

I alle fall bekrefter israelske og vestlig etterretning at den drepte kommandanten, Jihad Mughniyeh, var sønn av tidligere drepte Hezbollah sjef Imad Mughniyeh og har ledet en stor og kraftig Hezbollah-celle som planla angrep mot det nordlige Israel.

Libanesiske medier siterte Hezbollah-tjenestemenn som sa at den yngre Mughniyeh sin død - er et uutholdelig slag, og truet med å hevne seg mot den jødiske staten.

Hezbollah - vil sende mellom 4,000-5,000 raketter mot Israel og vil ødelegge hundrevis av mål hver dag, kunne man lese i mandagens lederartikkel i en libanesisk avis tilknyttet gruppen. Hezbollah har anslagsvis et beredskapslager av godt over 50.000 raketter.

- Våpnene er i Hezbollahs disposisjon for å brukes og ikke lagres, avsluttet den redaksjonelle artikkelen.

En Hezbollah offentlig uttalte seg til en annen libanesisk avis og insisterte på at militære reaksjoner på det israelske angrepet er "uunngåelig", men insisterte på at gruppen nøye må velge sine alternativer og "ikke handle ut fra følelser."

Eksperter i Israel tror Hezbollah ikke vil starte et større militært angrep som de frykter kan føre til en enda alvorligere gjengjeldelse fra Israel. Det vil undergrave den libanesiske gruppen sin innsats for å hjelpe det beleirede regimet til Syrias diktator Bashar Assad.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.