Israel: Den Internasjonale Straffedomstolen fremmer terror

19. januar 2015 |  Aviel Schneider

Her i Jerusalem blir vi opprørt over de innledende undersøkelser i de påstått israelske krigsforbrytelsene på Gaza fra Den Internasjonale Straffedomstolen i Haag (bildet). Israel mener det er umulig å ta på alvor de forsikringer som ledende aktor Fatou Bensouda sier  vil bli en rettferdig og upartisk behandling av saken.

Dette er bare enda et eksempel på Vestens dobbeltmoral. Hva som er tillatt for den vestlige verden i selvforsvar er forbudt for den jødiske staten Israel.

- Vi vil ikke spørre om lov til å forsvare oss selv, påpekte tidligere finansminister Yair Lapid på Israel Radio. - Tusenvis av raketter ble avfyrt fra Gaza mot Israel. Terror tunnelene ble gravd under barnehager. Hva gjør Den Internasjonale Straffedomstolen med det? Den bestemmer seg for å etterforske Israel!

En rasende statsminister Benjamin Netanyahu bemerket at denne beslutningen ble tatt - bare dager etter terrorangrepene i Paris. Det er absurd! Fire jøder ble myrdet og domstolen anklager den jødiske staten Israel. Hamas antyder at de vil leverer søksmål mot Israel. Jeg ville ikke bli overrasket om Hizbollah gjorde det samme og deretter ISIS og Al Qaida. Alle vil komme til å beskylde oss for Den Internasjonale Straffedomstolen.

Utenriksminister Avigdor Lieberman har rådet om å ikke samarbeide med domstolen, som med sikkerhet vil ha en anti-Israelsk agenda. - Vi vil sørge for at denne domstolen blir oppløst, da denne institusjonen kun representerer hykleri og støtte til terrorisme, sa Lieberman.

Utenriksministeren bemerket at - rundt 200.000 har dødd i den syriske borgerkrigen og hva har den internasjonale straffedomstolen gjort der eller i andre arabiske land. I steden fokuserer retten sin oppmerksomhet på den eneste moralske hæren i området.

I fortrolige samtaler med Israel Today har mange politikere og eksperter i Jerusalem uttrykt sin sterke kritikk av Den Internasjonale Straffedomstolen til de europeiske medlemslandene. Mange er av den oppfatning at de europeiske stater som i stor grad finansiere domstolen i Haag, kun prøver å berolige den stadig voksende radikale islam i Europa. Andre insisterer på at Europa - er antisemittisk og alltid vil være antisemittisk.

Den Internasjonale Straffedomstolen i Haag ble grunnlagt i 2002 og teller 122 medlemsland. Israel og USA er ikke blant dem. Domstolens årlige bevilgning er i stor grad dekket av de europeiske medlemslandene som er i stor grad er kritisk til Israel.

Likevel har Israel oppfordret sine europeiske allierte om å stanse finansiering av domstolen og peker på at det har blitt en politisk institusjon. Til dags dato har den Internasjonale Straffedomstolen kun innledet søksmål afrikanske land, totalt 36.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.