Miss Israel trist av behandlingen jøder får

20. januar 2015 |  Israel Today Stab

Doron Matalon, Miss Israel sin representant under Miss Universe konkurransen, har gitt uttrykk for at hun er lei seg da Miss Libanon, Saly Greige, gav så negativ respons da de to ble fotografert sammen.

I forrige uke kom alle jentene sammen i Florida for det 63. året på rad med skjønnhetsfinale for å bli kjent med hverandre. Under samlingen tok Matalon en improvisert "selfie" sammen med Greige, Miss Slovenia Julija Bizjak og Miss Kina Du Yang.

Den harmløse bildet ble raskt lagt ut på en av Matalon sosiale medier og  utløste raskt en storm av kritikk mot Greige. Mange i Libanon krevde at hun måtte bli fratatt tittelen Miss Libanon og bli sendt hjem i skam.

Greige tok raskt  Facebook i bruk for å klargjøre at hun absolutt ikke hadde dannet vennskapsbånd med den israelske skjønnhetsdronning og hadde heller ikke samtykket til å bli fotografert sammen med Matalon.

- ... Fra første dag etter min ankomst for å delta i Miss Universe, var jeg veldig varsom og unngikk å være i samme bilde eller ha noen form for kommunikasjon med Miss Israel (som flere ganger forsøkte å få et bilde sammen med meg), skrev hun. - Jeg tok et bilde med Miss Japan, Miss Slovenia og meg selv og plutselig hoppet Miss Israel inn og tok en selfie som hun postet på ett av sine sosiale medier.

Libanesiske og andre arabiske media anklaget Matalon på en djevelsk måte å "fotobombe" den ellers så uskyldig Greige.

I et innlegg på Instagram, utrtykte Matalon sorg over hva som har blitt en altfor vanlig hendelse når israelere prøver å bli venner med arabere fra sine naboland samtidig som de deltar på arrangementer i utlandet.

- Det overrasker meg ikke, men den gjør meg fremdeles trist, skrev Matalon. - Synd du ikke kan sette fiendtligheten til side for bare noen uker  for å oppleve livet gjennom å treffe jenter fra hele verden også fra vårt naboland.

FOTO: Fra venstre til høyre - Matalon, Greige, Bizjak og Yang.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.