Palestinere feirer knivterror i Tel-Aviv

21. januar 2015 |  Israel Today Stab

Den jevne palestinere og de i maktposisjoner har på nytt demonstrert sin forpliktelse til fred med Israel ved å å rose og feire det brutal terrorangrepet i Tel Aviv onsdag morgen, da en 22 år gammel arabisk mann i en offentlig buss knivstakk 17 jøder.

Tegningen til venstre ble publisert bare timer etter angrepet og ble entusiastisk delt av palestinere på sosiale medier og benyttes av lokale arabiske nyhetsbyråer. Karakteren i tegningen feirer knivstikking av 10 "sionister" (det opprinnelige skadetallet som ble gjort tilgjengelig av politiet) ved siden av et skilt der det står "Opptatt Tel Aviv."

Hamas tjenestemann Izzat al-Rishq tok til Tweet og priset angrepet som «heroiske og dristig". En annen Hamas-leder, Husam Badran skrev på Facebook at - vi lovpriser denne enestående handlingen og etterlyser mer hengivenhet, både flere individuelle handlinger, men også felles motstand.

Det gjøres oppmerksom på at Hamas er den ledende myndighet i Gaza og blir fortsatt oppmuntret av den "moderate" palestinske lederen Mahmoud Abbas til å forme en samlingsregjering.

I forbindelse med Abbas, som iløpet av formiddagen ikke hadde lyktes i å fordømme Tel Aviv angrepet, sa Israels utenriksminister Avigdor Lieberman at Abbas og hans regime i Ramallah også kan klandres for denne blodsutgytelse.

- De er alle en del av prosessen for å undergrave Israels rett til å eksistere som en jødisk stat og det spiller ingen rolle for dem om det er i Judea, Samaria, Negev, Galilea, Tel Aviv, eller Jerusalem, skrev Lieberman. - Derfor må vi handle med besluttsomhet mot alle disse menneskene som opererer under forskjellige navn og på forskjellige nivåer, men som har det samme mål: Å drepe jøder og ødelegge Israel!

Statsminister Benjamin Netanyahu pekte på samme måte en anklagende finger mot de palestinske selvstyremyndighetene.

- Angrepet i Tel Aviv er et direkte resultat av den forgiftede oppfordringen som spres av de palestinske selvstyremyndighetene mot jødene og vår stat, sa han i en offisiell uttalelse. - De som styrtet til for å lovprise dette angrepet er Hamas, Abbas sin partner i samlingsregjeringen.

Opposisjonsleder Isaac Herzog, som av Ap er forventet å vinne en urolig seier i det forestående valget, sa at angrepet understreket det Netanyahu sa, - Det gir ingen følelse av trygghet for israelske borgere, ikke i Jerusalem, Gaza-regionen, eller Tel Aviv.

Onsdagens angrep som etterlot minst fire ofre i livstruende tilstand, ble stoppet av en offiser fra et av fengseletatens kjøretøyer som kjørte bak bussen. De la merke til at den hadde begynt å kjøre ujevnt og fulgt tett i det terroristen hoppet fra bussen og prøvde å flykte fra åstedet.

En av fengselsvesenet offiserer svarte raskt med å skyte terroristen i beinet. Overfallsmannen ble tatt av politiet og avhørt på stedet.

Det ble senere rapportert at bussjåføren hadde slåss med terroristen, derfor den ujevne kjøringen. Sjåføren fikk et stikksår mot leveren og er en av de som ble mest alvorlig skadet.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.