Irans hovedmål er forsatt Israels utslettelse

26. januar 2015 |  Israel Today Stab

En iransk toppgeneral gjentok forrige uke at en av den islamske republikkens viktigste militære mål forblir "full utslettelse" av den jødiske staten Israel, ifølge Irans statlige PRESSTV.

Iranske styrker "vil fortsette å utvide støtten til de muslimske stridende og jagerflyene i regionen inntil full utslettelse skjer av dette symbolet på den geopolitiske ondskapen i regionen", sa sjefen for Irans islamske Revolusjon Garde generalmajor Mohammad Ali Jafari (bildet), med henvisning til Israel.

Jafari svarte på forrige ukes drap på en annen iransk general Mohammad Ali Allahdadi, som ble drept da Israel målrettet angrep Hizbollah feltkommandant Jihad Mughniyeh nær grensen til Golanhøydene.

Iran har lenge støttet, tilrettelagt og regissert Hizbollah terrorisme mot Israel.

Jafari uttalelser kommer også få dager før Israels statsminister Benjamin Netanyahu har planlagt å gjennomføre et kontroversielt møte med den amerikanske Kongressen i et forsøk på å overbevise Washington om å stille strengere krav til Iran.

Israel er fortsatt overbevist om at Iran søker å få atomvåpen og at disse våpnene vil bli rettet mot den jødiske staten.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.