Israelske fotball trenere bringer glede til flyktninger

27. januar 2015 |  Israel Today Stab

En delegasjon av israelske fotball trenere ankom nylig en flyktningleir i Kamerun som fungerer som hjem for tusenvis av flyktningbarn som har rømt fra volden i Den sentralafrikanske republikk.

Utstyrt med fotballer og nett forsøkte trenerne å bringe litt glede til barna i leiren, som lider under alvorlige traumer som følge av den brutale krigen som herjer landet.

Besøket var et initiativ fra den israelske ambassaden i Kamerun og i samarbeid med flere israelske menneskerettighetsgrupper og FN.

Den israelske delegasjonen gjennomført en rekke treninger og aktiviteter for de lokale barna i et forsøk på å stimulere til utvikling av positivt selvbilde og styrke flyktningenes selvfølelse .

I løpet av to uker brukte trenere og ambassadens ansatte fotballen som et verktøy for å føre den lokale flyktningbefolkningen tettere sammen, samtidig som den også gav et  lindring mot stress og hjelp til å løse konflikter.

Israels ambassadør til Kamerun, Nadav Cohensa at,  -Ideen til prosjektet ble født under mitt første besøk i flyktningleiren, da hjelpearbeidere fortalte oss at flyktningene ønsket en TV, slik at de kunne se VM i Brasil.

- Med hjelp av Utenriksdepartementet og i samarbeid med Kamerun sitt idrettsdepartement samt ulike FN-organisasjoner, har Israel klart å bringe litt lys inn i livene til mer enn 3000 barnsom er blitt traumatisert av en brutal borgerkrig i sitt hjemland.

En av trenerne, Tomer Marsland, samarbeider tett med den israelske NGO'en - Mifalot Utdanning og samfunnutvikler, som bidro til å gjennomføre oppdraget. Marsland sa at slikt samarbeid mellom israelske NGOer og Israels ambassader rundt om i verden - tillater oss å nå ut til et unikt fellesskap, eksportere vår omfattende kunnskap til dem som trenger oss og representere Israel med ære.

Foto fra den israelske ambassaden i Kamerun

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.