Flertall av tyskere lei av årlig Holocaustmarkering

28. januar 2015 |  Israel Today Stab

Tirsdag ble 70. årsdagen for frigjøringen av nazistenes dødsleir i Auschwitz markert . Markeringen av frigjøringen har blitt den internasjonale minnedagen for Holocaust som på en forferdelig måte organiserte utryddelsen av det jødiske folk under naziregimet.

I følge en bred undersøkelse utført av Bertelsmann-stiftelsen, har en overveldende del  av tyskerne (81%) gått lei av å vie så mye tid og krefter på å Holocaust minnet og vil i stedet fokusere på dagens problemer.

Den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier er uenig. - Det er fortsatt en plikt for oss foreldre å informere våre barn om at det aldri må skje igjen, sa han til den tyske avisen Bild.

- Tatt i betraktning er vi heldig som etter grusomhetene i det tredje riket, med 70 millioner døde totalt  og 6 millioner myrdede jøder, igjen er blitt tatt i inn i det internasjonale samfunnet, sa utenriksministeren.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel uttrykte lignende følelser under en seremoni i Auschwitz og kalte den tidligere dødsleiren et symbol på at det "angår oss alle, i dag og i morgen, og ikke bare på minnedager. ... Vi må ikke glemme. Det skylder vi de mange millioner av ofre å ikke gjøre, sa kansleren.

Dessverre kan det synes at et flertall av tyskerne rett og slett ikke ser likt på dette som sine ledere og mye av det har nok å gjøre med den moderne staten Israel.

I følge undersøkelsen, mener mer enn en tredjedel av alle tyskere at Israels politikk i å håndtere palestinsk terror er sammenlignbart med det nazistene gjorde mot jødene. Kun 36 prosent av tyskerne sa de har et positivt syn på Israel.

FOTO: En ung israeler besøker Auschwitz-Birkenau dødsleiren.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.