To israelske soldater bekreftet drept på Golan

28. januar 2015 |  Israel Today Stab

Det bekreftes drept to soldater fra IDF etter at minst fire ble såret onsdag da deres patruljebil ble truffet av en anti-tank rakett langs den nordlige grensen til Libanon. Flere andre IDF stillinger i området ble samtidig truffet av granater og det er nå bekreftet to israelske dødsfall.

Mange mener det koordinerte angrepet var et forsøk fra den libanesiske terrormilitsen Hizbollah å bortføre israelske soldater. Gruppen har med hell gjort slike handlinger tidligere.

De israelske styrkene svarte med målrettet artilleri og innbyggere i det nordlige Israel ble beordret til å oppsøke sine bomberom.

Tidligere på dagen gjennomførte IDF test boringer på flere steder i nærheten av den nordlige grensen, etter klager fra beboere som sa de kunne høre Hizbollah terrorister lage tunneler under israelske samfunn.

Fenomenet "terror tunneler" har blitt en overordnet bekymring i kjølvannet av fjorårets Gaza-krigen, der Israel oppdaget at Hamas hadde gravd dusinvis av slike tunneler inn i det sørlige Israel.

Angivelig som hevn for forrige ukes angrep, har stillinger i Syria avfyrt minst to raketter inn i israelsk del av Golanhøyden på tirsdag, men det forårsaket ingen personskader eller ødeleggelse. Israel svarte med artilleri og nattlige luftangrep mot syriske regjeringsstyrker.

FOTO: IDF styrker på patrulje langs den nordlige grensen (IDF Pressetalsmann)

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.