PA's milliongjeld gjør innbyggerne strømløse

30. januar 2015 |  Israel Today Stab

Den palestinske selvstyremyndigheten vil fra og med februar kun levert strøm i to timer fra israelske elektrisitetsverket hver dag - en time om morgenen og en om kvelden. Så dermed blir den tidligere strømforsyning halvert. Til dette dramatiske skrittet går det israelske energiselskapet IEC på grunn av de ubetalte fakturaene på til sammen ca  € 382 millioner Euro (ca 3,4 milliarder kroner).

Kraftige protester fra de palestinske selvstyremyndighetene er forventet.

Administrerende direktør i IEC, Eli Glickman sa at de ikke har noe alternativ. Han har informert de israelske sikkerhetsmyndigheter om den planlagte krafthalveringen. I det siste, har IEC annonsert flere ganger at de kommer til å slå av strømmen til palestinerne, men hver gang har de blitt stoppet av statsminister Netanyahu. De frykter at Israel blir satt i en internasjonal gapestokk, om de palestinske innbyggerne lider under en strømmangel.

IEC påpekte at det har gått altfor langt med Palestinerne. - Selv under militæraksjonen "Heavy Rock" måtte Gazas kraftlinjer repareres i Hamas-området mens rakettene haglet. Siden de palestinske selvstyremyndighetene ikke har betalt strømmen for en lang periode, måtte nå IEC ta affære. Man håper at begrensningen av energiforsyningen fører til at den palestinske selvstyremyndigheten tenker seg om.

De palestinske selvstyremyndighetene har også ubetalte vann regninger i millionklassen til Israel. Mange israelere er derfor rasende. - Dette fører til at den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sikrer palestinske terrorister og deres familier gode "lønninger".

Foto: Kontrollrom av IEC-kullkraftverk i Hadera. Det er den største kraftstasjonen i Israel.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.