Israelere: FN må gå seg selv i sømmene

3. februar 2015 |  Israel Today Stab

Etter avsløringen om at FN gransker tidligere har hatt forbindelser med PLO foreslo overvåkingsorganisasjonen NGO monitor at verdenssamfunnet burde stille seg selv under etterforsking for sine holdninger og fordommer mot den jødiske staten.

- FN bør utsette sin etterforskning mot Israel og umiddelbart undersøke urovekkende avsløringer av sin egen inkompetanse og fordommer, stod det i en pressemelding fra NGO Monitor.

Gruppen har lenge vært en pådriver for offentlig å motsette seg utnevnelsen av professor William Schabas som leder av undersøkelseskommisjon etter den siste krigen i og rundt Hamas-styrte Gaza.

Schabas som NGO Monitor og mange andre har påpekt, har en historie med å fortelle merkelige påstander om den israelsk-palestinske konflikten og for å sette i gang en rettsforfølgelse av israelske ledere.

Etter Schabas sin avgang fra kommisjonen på mandag, hevdet statsminister Benjamin Netanyahu at alt Schabas har oversett i "utredningen" mot Israel må avvises.

- Etter fratredelsen som komiteens leder har rapporten som ble skrevet på oppdrag fra FNs menneskerettighetsråd er det bevist at det ikke har noen ting å gjøre med menneskerettigheter og må bli skrinlagt, skrev Netanyahu i en offisiell uttalelse.

Statsministeren bemerket videre at det samme Menneskerettighetsrådet som så velegnet utnevnt Schabas og har undersøkt Gaza krigen gjennom det siste året, har gjort flere vedtak mot Israel enn mot Iran, Syria og Nord-Korea til sammen.

Men NGO Monitor sin president Prof. Gerald Steinberg advarte mot at FN sannsynligvis ikke vil ta til seg råd fra hverken seg selv eller den israelske lederen og vil utvilsomt presse dette arbeidet videre som ble startet med Schabas.

- Siden kommisjonen har fullført sin faktainnsamling vil den endelige rapporten bli skjemt av Schabas sin styring inntil da, skrev Steinberg.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.