Tysk dommer: Anti-sionisme er det samme som anti-semittisme

3. februar 2015 |  Israel Today Stab

I forrige uke satte en tysk dommer likhetstegn mellom fordømmelse av sionisme med antisemittisme og undergravet dermed argumentet til mange som hevder at fiendtlig kritikk av Israel ikke er et samme som å hate jødene.

Med å vurdere tilfellet med 24-åringen Taylan Can, en tysk statsborger med tyrkisk bakgrunn kjent for er sine anti-Israels aktivisme, nektet dommer Gauri Sastry tiltalte å gjemme seg bak begrepet - legitim kritikk av den jødiske staten.

Can ble til slutt dømt for oppfordring imot en etnisk minoritet for sin rolle i en demonstarsjon den 18. juli 2014 i Essen, Tyskland, hvor han og andre brukte begrepet "sionistiske" for å vekker vrede mot Israel og de lokale jødiske innbyggerne.

Under høringen insisterte Can på at han ikke er en anti-semitt, men bare motsatte seg politikken til staten Israel. Men dommer Sastry lot seg ikke lure av det. Die Welt sitert henne da hun avklarte at - sionist er ordet som antisemitter benytter synonymt for ordet 'jøde.

Det er sannsynlig at dommen som Judge Sastry gav vil bli overprøvd når Can anker til høyere rettsinstanser, men jødiske grupperinger i Europa berømmer likevel den enestående og dristige beslutning som offentlig avslørte en av vår tids farligste løgner.

FOTO: Pro-Gaza rally i Essen, Tyskland i fjor sommer

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.