Abbas etterforsker avis etter Mohammed-tegninger

4. februar 2015 |  Israel Today Stab

Ikke en måned har gått siden den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sluttet seg til andre verdensledere i en massiv "ytringsfrihet" ved å marsjere gjennom gatene i Paris (bildet) etter det brutal terrorangrep på satire magasinet Charlie Hebdo for å ha publisert en rekke politiske karikaturtegninger av den islamske profet Muhammed.

Den samme Mahmoud Abbas har nå beordret en etterforskning mot den palestinske avisen Al Hayat al Jadida. Anklagen: Publisering av en tegning som skildrer profeten Mohammed.

Den offisielle palestinske selvstyremyndigheten sitt nyhetsbyrået Wafa rapportert at Abbas hadde sammenkalt til en "umiddelbar etterforskning" av hendelsen og insistere på at - vi trenger gjennomføre avskrekkende tiltak mot de ansvarlige for dette fryktelige feilsteget.

Al Hayat al Jadida er i seg selv et offisielt media med tilknytting til den palestinske selvstyremyndigheten. Forrige søndagsutgaven av avisen inneholdt en politisk tegneserie som viste profeten Mohammed som holder en hjerteformet bag mens han sådde "frø av kjærlighet" over hele verden.

Islam forbyr avbildninger av Mohammed både positivt eller negativt. Avisen trykket senere en unnskyldning på sin forside.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.