Kerry boikotter Netanjahu, besøker opposisjonen

8. februar 2015 |  Israel Today Stab

Er Obama-administrasjonen i ferd med å blande seg inn i Israels kommende valget? Nylige uttalelser og handlinger fra USAs ledere synes å antyde det.

I forrige uke kunngjorde både visepresident Joe Biden og utenriksminister John Kerry at de ikke ville være til stede når Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal tale under sesjonen som det amerikanske senatet har dedikert til faren for et kjernefysisk Iran.

Det hvite hus har vært rasende på Netanyahu over den planlagte opptreden, som Obamas tjenestemenn mener er et bevisst brudd på protokollen med å være organisert uten deres godkjenning og engasjement.

Bare dager etter at alle fikk vite at de ikke skulle være til stede for å hilse på eller lytte til Netanyahu, møtte både Biden og Kerry den israelske opposisjonslederen Isaac Herzog under en sikkerhetskonferanse i München i Tyskland på lørdag. Og dette er bare en måned før Israels valg den 17. mars.

I følge Herzog egen beskrivelse til kanal 10 News så representerer denne episoden - en fullstendig boikott [av Netanyahu]. Selv om det ikke er sagt rett ut, er dette historien.

I kommentarer til Israel Radio, bagatelliserte Herzog møtene med Biden og Kerry og insistere på at heller ikke de amerikanske offisielle hadde prøvd å planlegge et møte med ham, men heller engasjert ham under flere andre offentlige møter.

For å være rettferdig, så ble Netanyahu også anklaget for å blande seg inn i USAs forrige valg, der støtten til Israel spilte en viktig rolle, da de offentlig omfavne kandidaturet til den republikanske utfordreren Mitt Romney.

FOTO: Kerry på Herzog sitt kontor i Jerusalem i januar i fjor (Flash90)

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.