Israelsk politiker innrømmer at overgivelse av Golan var feil

9. februar 2015 |  Israel Today Stab

På søndag innrømmet Zahava Galon i et intervju med Kanal 10 News at hun hadde tatt feil i sine tidligere krav om at Israel burde overgi Golanhøydene til Syria i retur for en fredsavtale.

- Det finnes ingen å returnere Golan til, sa Galon. - Jeg gjorde feil i å boikotte produkter fra [Golan] høyden.

Som leder av ytre-venstre partiet Meretz var Galon i fronten med å presse statsminister Benjamin Netanyahu og hans forgjenger, Ehud Olmert, til å forhandle om overgivelse av de strategiske Golanhøydene til nabolandet Syria, som en del av en omfattende framstøt for fred med den arabiske verden.

Syria er i dag som en kan se, involvert i en blodig borgerkrig som er blitt en kamp fra mange radikale islamistiske grupper, inkludert noen med bånd til Al Qaida. Hadde Golan blitt forhandlet bort når Galon og andre krevde det, ville Golan trolig vært i hendene på slike grupper som ville tilrettelagt dødelige terrorangrep på byene i Galilea-regionen.

Det var Netanyahus "stahet" som Galon kalte det på den tiden, som til slutt holdt Golan bort fra disse farlige fienders hender.

Likevel slutter Galon seg entusiastisk til andre opposisjonspolitikere i sin kritikk av Netanyahu etter at to raketter fra Syria rammet Golan så sent i forrige måned under en kort, men dødelige grensekamp.

- Netanyahu har unnlatt å gi sikkerhet til sine innbyggerne i Israel, sa hun til avisen Ma'ariv . - Mitt hjerte er med innbyggerne i nord som lever i en uutholdelig spenning. Rakettangrep på sivilbefolkningen er uakseptabelt og Israel har rett og et ansvar til å forsvare sine innbyggere.

FOTO: Israelsk artilleri plassert i nærheten av en israelsk landsby i den nordlige Golan (Flash90)

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.