Det finnes Palestinere som elsker Israel

9. februar 2015 |  Israel Today Stab

Dr. Naim Khoury, som er leder for Holy Land Mission og pastor i 1. Baptistmenighet i Betlehem, har i mange år frimodig gått imot strømmen og sagt det slik som det er.

Ryan Jones fra Israel Today satte seg ned sammen med dr. Khoury for å samtale om situasjonen i Gaza, den økende kristne motstanden mot Israel, som til og med har kommet inn i noen av Israels egne messianske menigheter, og hvordan troende i andre land kan få en bedre forståelse av denne konflikten.

Israel Today: Hvordan er situasjonen for de kristne i dagens Betlehem?

Dr. Naim Khoury: Det blir vanskeligere for hvert år som går, og det er flere grunner til det. Den dårlige økonomien, som er ødeleggende for alle, men spesielt for kristne, får mange til å emigrere. Det er så mange kristne som forlater Betlehem, og det er til skade for hele lokalsamfunnet.

Det er mange som også drar av politiske grunner. Den politiske situasjonen blir jo verre for hver dag som går. Innenfra fungerer ikke det politiske maskineriet til De palestinske myndighetene slik det burde. Det gjør at folk ikke får den hjelpen de trenger. Utenfra ønsker Israel å ha en trygg grense, slik at de kan forhindre angrep fra selvmordsbombere.

Abonner på Israel Today for å lese hele intervjuet i Januar nummeret av Israel Today>>

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.