Illegal Palestinsk arbeider får nåde av Israelsk domstol

10. februar 2015 |  Israel Today Stab

Tel Aviv tingrett har besluttet å vise nåde til en palestinsk arbeidstaker som oppholder seg ulovlig i Israel etter at han reddet livet til en israelsk jødisk lege og hans sønn fra en stein kastende palestinsk mobb.

- Tiltalte er en slags "Righteous Among the Nations" uttalte dommer Shamai Becker med referranse til ikke-jøder som bidro til å redde jødiske liv under andre verdenskrig.

Becker dømte palestineren til 18 dager i fengsel som han allerede hadde sonet i varetekt. - I stedet for å fordømme viser vi takknemlighet til denne mannen fordi han risikerte sitt eget liv og levend i sin hjemby for å redde jøder i fare, forsatte dommer Becker.

Den 38 år gamle palestineren er anklaget for å oppholde seg ulovlig i Israel og inneha en falsk identitet og være i besittelse av falske dokumenter. Han tilsto forbrytelsen, men ble vist barmhjertighet både på grunn av hans tidligere innsats og manglende bevis for at han vil begå ytterligere lovbrudd.

Hendelsen hvor mannen reddet to jødiske liv skjedde like før sommerens Gaza-krig. En jødisk lege og hans sønn befant seg i en arabisk landsby på den såkalte "Vestbredden" og ble overfalt av en rasende mobb.

Legen som var i retten som vitne på vegne av tiltalte sa - Det var den første torsdagen i måneden Ramadan. Jeg var nervøs og prøvde å passere gjennom den arabiske landsbyen så raskt som mulig. Noen lokale innbyggere fortalte meg hvilken vei å gå, men de førte meg på villspor og fulgte etter oss.

Like etter ble de to israelerne angrepet av mobben. Sønnen ringte politiet, men begge fryktet for sine liv ettersom de ble blokkert og steiner ble kastet på kjøretøyet deres.

Det var da at tiltalte og noen av hans familiemedlemmer grep inn og fungerte som et menneskelig skjold mellom steinkast mobben og de truede israelerne. I 45 minutter stod den palestinske mannen vakt over de to jødene inntil en israelsk hærenhet kom for å trekke dem ut av området.

- Han reddet utvilsomt livene våre, forsikret legen retten.

Men den  uselviske handlingen medførte en pris. Siden den dagen har den palestinske mannen en lidd under en rekke represalier i hans landsby, hvor han ikke er i stand til å finne arbeid etter å ha blitt stemplet som venn av jødene. Også dette ble tatt hensyn til av retten.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.