Israelsk minister krever vann til palestinsk by

15. februar 2015 |  Israel Today Stab

Byen Rawabi (bildet) er et palestinsk prestigeprosjekt. Det er en moderne, planlagt by på 40.000 boliger som er rettet mot å bevege det palestinske samfunnet fremover. Mens de første leilighetene er klare til å bli flyttet inn i, forblir de likevel tomme. Israels vanntilsyn har hittil nektet å koble Rawabi til det israelske vannnettet.

Israels forsvarsminister Moshe Yaalon er ikke fornøyd med situasjonen og har jobbet for å få Rawabi koblet til vannsystemet. Nå er boligområdet kun et monument på hva som skjer når palestinerne fokuserer på konflikten med Israel snarere enn å se på samarbeid med den jødiske staten.

Juridisk sett kan Rawabi bare kobles til den israelske vannverket ved en felles avgjørelse i den israelsk-palestinske vannkomiteen (JWC), men dette utvalget har ikke møttes på over fem år.

Med hjelp av generalmajoren i IDF, Yoav Mordechai som er militær koordinator for de palestinske-kontrollerte områdene, er Yaalon ute etter å omgå vannkomiteen JWC og har beordret at Rawabi og flere jødiske samfunn i området må kobles til vannettet umiddelbart.

Men Yaalon har møtt motstand hos andre Likud politiker som f.eks Infrastrukturministeren Silvan Shalom, som insisterer på en formell godkjenning av prosjektet fra JWC. Det er den palestinske siden som fra 2010 har unnlatt å møte opp på JWC sine møter og Shalom sa at Rawabi kjapt kunne få tilgang til vannet hvis bare den palestinske selvstyremyndigheten vil endre sin holdning og igjen begynne å jobbe sammen med Israel.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.