Får betalt for å drepe jøder

16. februar 2015 |  Ryan Jones

Det er ingen hemmelighet at de palestinske selvstyremyndighetene bruker store deler av sin internasjonale pengestøtte for å lønne og foreta andre utbetalinger til terrorister som dreper jøder.

Men en fersk undersøkelse utført av journalist Edwin Black har avdekket at dette ikke er et tilfeldigheter, men snarere en svært bevisst innsats for å belønne de som har valgt veien gjennom vold og med det oppfordrer de andre til å gjøre det samme.

Dagens USA bidrar med omlag $ 400 millioner i året i direkte økonomisk støtte til de palestinske selvstyremyndighetene, i tillegg til enda $ 400 til bistand og andre investeringer. EU gir et tilsvarende beløp som USA.

I 2011 snakket Itamar Marcus fra Palestinian Media Watch med den amerikanske kongressen for å forklare hvordan disse pengene kynisk ble brukt for å oppmuntre til slakting av israelske jøder gjennom å betale månedlig lønninger til dem som sitter i israelske fengsler eller til familiene av terrorister drept under angrep.

Et år senere, innrømmet to Hamas-agenter på Gazastripen for en israelsk domstol at de hadde gått inn i terrorisme for å tjene et anstendig livsopphold. Å drepe jøder, sa de, var den beste måten å sikre en god og stabil inntekt på.

I fjor sommer ble det Israels Knesset sjokkert over å høre at i 2012 hadde den palestinske selvstyremyndigheten betalt ikke mindre enn $ 150 millioner til fengslede terrorister og deres familier. Det ble videre avdekket at disse lønningene ble bestemt proposjonalt i henhold til lengden på terroristenes dom. Med andre ord, jo flere jøder drept, jo verre straffen ble, men detstod høyere ble inntekten.

Under sin undersøkelse gikk Black rettens vei med suksess, for å få tilgang til tidligere retts-forseglet dokumenter som gjaldt saker holdt for amerikanske domstoler.

Disse dokumentene avslørt det  Black kalte en "grundig og krevende offisiell prosess" der palestinske ledere hele veien opp til president Mahmoud Abbas var involvert i belønninger og oppmuntring til terrorisme mot Israelske jøder.

Et eksempel fra dokumentene beskriver tilfeller der en palestinsk politimyndighet i 2002 deltok i en rekke terrorangrep som tilsammen etterlot seg 12 drepte israelere og mange flere såret. Denne politioffiseren ble av Israel dømt til 13 livstidsdommer.

Saken ble ble ikke bare anmeldt i 2009, men den palestinske selvstyremyndigheten besluttet med tilbakevirkende kraft å kompensere terror politimannen for tiden før hans fengsling. Han ble til og med gitt tilbud om lønnsøkning mens han satt i et israelsk fengsel.

Et annet eksempel involverte en terrorist, som var medlem av PA sine sikkerhetsstyrker og ble drept under utførelsen av et angrep som etterlot to døde israelere på gaten i Jerusalem.

De palestinske myndighetenes sosialdepartementet fastslo senere at denne terroristen som mange andre, ble utropt til "martyr da de utførte sin nasjonale plikt" og at hans nærmeste levende slektning nemlig hans mor, ville få tilsvarende kompensasjon.

Black konkluderte med å si at "de fleste skattyterne i giverlandene har ingen anelse om at deres velmente penger faktisk finansierer terrorisme."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.