Israelske jente dør to år etter terrorangrep mot henne

18. februar 2015 |  Israel Today Stab

Adele Biton, en israelsk jente som ble kritisk såret i et palestinsk steinkast angrep i mars 2013, døde tirsdag av komplikasjoner knyttet til hennes skader.

Lille Adele fikk alvorlige hodeskader da hun kjørte med sin mor og to av sine søsken til sitt hjem i Samaria. Et bakholdsangrep av palestinsk-arabiske steinkastere forårsaket at kjøretøyet ble tvunget til å svinge inn i motgående trafikk og deretter smalt inn i en stor lastebil.

Men det var ikke bilulykken som etterlot Adele i en nesten vegetativ tilstand. Etterforskning av angrepet avslørte at hun hadde blitt truffet midt i pannen av en av de store steinene som ble slynget mot bilen.

Etter angrepet ble Adele på 18 måneder gående inn og ut av sykehus og gjennomgikk mange operasjoner og endeløs rehabilitering for å få tilbake elementære funksjoner.

Hun ble til slutt overgitt til hjemmesykepleien i august i fjor. Adele kom imidlertid tilbake til sykehuset i forrige uke etter en lungebetennelse. Legene sa at hennes tilstand forverret seg raskt ettersom hun fortsatt var så alvorlig skadet og dermed ikke var i stand til å takle infeksjonen.

Etter Adele sin død sent tirsdag kveld, postet finansminister Naftali Bennett følgende på Facebook:

"Det finnes ingen ord. Adele Biton, som ble skadet av steinkasting, gikk bort i dag i en alder av fire. Alle mennesker som har mordere som helter får ikke ha en egen stat!"

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.