Kristne oppfordres til å stemme i det kommende valget

18. februar 2015 |  Israel Today Stab

Kristne ledere i Det hellige land oppfordrer sine tilhengere å engasjere seg i Israels kommende nasjonale valg. Og oppfordringn blir hørt, noen går til og med så langt som å bli kandidater til Knesset.

Samlingen av de katolske ordinerte lederne i Det hellige land har i henhold til den latinske patriarken av Jerusalem Fouad Twal, utstedt en uttalelse denne uken som oppmuntrer de lokale kristne til å bidra til å forbedre situasjonen og gjøre en positiv forskjell på konflikten i Midtøsten ved å utøve sin rett til å stemme i Israel.

De bemerker at de er - dypt bekymret for rettferdighet, fred og likestilling i dette landet, sa det katolske lederskapet . - for å nå målet vårt oppfordrer vi velgerne til å gå ut og stemme ved det kommende valget.

Ønsket om å gjøre en forskjell ved valgurnen er trolig enda større blant ortodokse kristne, som utgjør hoveddelen av en ny bevegelse, som søker større samhørighet med det jødiske samfunnet i Israel.

En av lederne i denne bevegelsen, Shadi Khalloul, har til og med blitt kandidat til Knesset med partiet Yisrael Beiteinu.

For å forklare sin beslutning, sier Khalloul til The Jerusalem Post at - kristne ser på seg selv som en del av situasjonen landet er i. De ønsker å leve her og de vil at folk slipper til for å forbedre sin situasjon her. Som kristne har vi ikke noen annet land.

Khalloul formante lokale kristne til å stå i mot den tradisjonelle tendensen ved å stemme på arabiske partier, som gjør lite, utenom å kun provosere frem konflikter med sine jødiske landsmenn.

- Kristne ønsker ikke at våre representanter skal egge staten hele tiden, bare for å undergrave den og forbanne dem som beskytter oss, forklarte han.

- Den eneste partiet med kristen representasjon som kan håndtere de vanskelige problemene og behovene vi har forskjellige områder er Yisrael Beiteinu, dette fordi jeg, Shadi Khalloul er der og han har jobbet hele sitt liv for å styrke samarbeidet til staten Israel og jødene. Dette er hva jeg vil gjøre, om Gud vil og med hjelp av Jesus Messias, konkluderte han med en smule uttilslørt valgflesk.

Israel Today har rapportert om virksomheten til Shadi Khalloul mange ganger i det siste, spesielt om hans ledende rolle i fjorårets vellykkede kampanje for å få Israel til offisielt å anerkjenne lokale kristne som syrere, snarere enn arabere.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.