Rasende Netanyahu: Iran bygger bombe mens vesten snakker!

22. februar 2015 |  Israel Today Stab

Israels statsminister Benjamin Netanyahu uttrykte fredag ​​stor forbauselse over at det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) nok en gang erkjenner at Iran sannsynligvis bygger en atombombe, mens vesten ledet av Obama-administrasjonen sitter fast i resultatløse samtaler med Teheran.

I sin siste rapport datert torsdag gir IAEA detaljer om anleggene og atomprogrammet og det ser det ut til at Iran møter de krav som det internasjonale samfunnet krever av dem ifølge IAEA.

Rapporten understreket imidlertid at det er mange mistenkte fasiliteter og programmer som Iran holder skjult eller på andre måter nekter IAEA tilgang til, deriblant innstallasjoner som antas å være av militær karakter.

Rapporten sa følgende: - IAEA er fortsatt bekymret for den mulige fordekte atomrelaterte aktiviteten som involverer militære organisasjoner, herunder aktiviteter knyttet til utvikling av en kjernefysisk nyttelast for raketter.

 

IAEA bemerket at den i november rapporten 2011 hadde - gitt en detaljert analyse av den informasjon som var tilgjengelig for byrået på den tiden og indikerte at Iran har gjennomført aktiviteter som er relevante for utvikling av en eksplosiv kjernefysisk innretning og at denne vurderingen er troverdig.

I en uttalelse til pressen like før helgen lurte Netanyahu på hvordan stormaktene i lys av disse avsløringene - fortsatt kan tillate Iran å produsere anriket uran som er kjernen til slike våpen.

Israelske myndigheter har hevdet at den kjernefysiske avtalen som det for tiden forhandles om med Obama-administrasjonen vil tillate den islamske republikken å beholde mesteparten av sitt atomprogram intakt så lenge de gir garantier at hensikten kun er av fredelig karakter.

Som mange i Israel, hevder Netanyahu at slike garantier er verdiløse når til og med IAEA selv innrømmer at Iran skjuler farlige aktiviteter. Noe den israelske lederen har til hensikt å fortelle den amerikanske kongressen i neste måned.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.