Jerusalems ordfører Barkat overmanner terrorist

23. februar 2015 |  Israel Today Stab

Terrorangrep er dessverre blitt så vanlig at de fleste ikke lenger blir overrasket av den siste hendelsen. Men søndagens knivstikking på gaten i Jerusalem fanget likevel stor oppmerksomhet fordi den ble stanset av ingen ringere enn ordfører Nir Barkat.

Angrepet fant sted på IDF Square i nærheten av kommunehuset og gamlebyen. En ung palestinsk mann, som mange kaller "ensomme ulver" terrorist, nærmet seg en ortodoks jødisk mann som ventet på grønt lys og stakk han bakfra.

Den jødiske mannen hoppet opp og svingte bag'en for å holde terroristen unna da han prøvde å forsere gaten.

Terroristen begynte sakte å gå over gaten, mens han fortsatt truet sitt offer og andre forbipasserende.

Det var på dette tidspunktet at trafikkkameraer (se nedenfor) tok opp Barkat og hans livvakter som tappert marsjere inn i krysset og konfronterte terroristen. Barkat krevde at terroristen skulle slippe kniven sin. Så snart våpenet traff bakken, slo Barkat til og raskt anholdt angriperen med hjelp fra en av sine livvakter.

 

Barkat ble deretter sett kryssende gaten for å hjelpe og trøste offeret, som senere ble identifisert som 27 år gamle Avraham Goldschmidt en lokal innbygger og far til fire. På søndag kveld, besøkte Barkat Goldschmidt på Jerusalems syjehuset Sha'are Zedek, hvor han ble sett på som i stabil tilstand.

Under Goldschmidt febrilske rop om hjelp, ble han overrasket over å se at den uselviske hjelpen kom fra Jerusalems borgermester, som hadde sett angrepet utspille seg mens han ventet med bilen sin i krysset.

Se trafikk kamera opptakene av angrepet og Barkat (sett i en hvit skjorte flankert av to livvakter) konfrontere og sette terroristen ut av spill:

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.