Utenriksministeren sammenligner Knesset med barnehage

23. februar 2015 |  Yossi Aloni
I

sraels utenriksminister Avigdor Lieberman, leder av det høyreekstreme partiet Israel Beiteinu, tok en pause fra sin valgkampen tidligere denne måneden for å gi sitt barnebarn, Yarden og 20 av hennes barnehage venner en omvisning i Knesset.

Turen ble faktisk planlagt før nyvalget ble annonsert, men Lieberman ønsket ikkeå avbryte barnas ekskursjon. Sammen med sin kone, som selv er tidligere førskolelærer, guidet Lieberman lykkelige barn gjennom Israels korridorer av makt og gav mye innsikt basert på sine personlige erfaringer.

Lieberman forklarte barna at det er egentlig ikke så stor forskjell mellom Knesset og en barnehage, - I barnehagen er det en lærer og i Knesset er det en speaker. Jobben til begge er å sørge for at alle snakker pent. Begge må bryte opp når konflikter skjer. Essensen [av begge arbeidsplasser] er den samme.

De nysgjerrige barna spurte Lieberman på et tidspunkt hvorfor Knessets medlemmer må stemme på ulike lover og vedtak og hvorfor statsministeren ikke bare ta avgjørelsene på egen hånd. - Det er kjernen i demokratiet, svarte utenriksministeren.

FOTO: Lieberman i Knesset med sitt barnebarn, Yarden. (Yossi Zamir)

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.