Rapport: Saudi-Arabia klar til å støtte Israel i Iran-angrep

27. februar 2015 |  Israel Today Stab

Europeiske tjenestemenn sier at Saudi-Arabia er like bekymret som Israel når det gjelder detaljene i atomavtalen som Obama-administrasjonen for tiden forhandler med Iran om. De er forberedt på å legge til rette for et israelsk luftangrep på Irans atomanlegg.

- Saudierne har erklært at de er rede til å la det israelske luftforsvaret overfly Saudisk luftrom når de er på vei til å angripe Iran om nødvendig, sa enn ikke navngitt europeisk seniorrådgiver til Israels Channel 2 News.

Kilden legger til at Saudi-Arabia er - fullstendig samkjørt med Israel vedrørende hendelser tilknyttet Iran.

Den eneste betingelsen Riyadh gir er at denne formen for hjelp skal føre til konkret fremgang i den israelsk-palestinske fredsprosessen.

Rapporten, om den er troverdig, er et stort slag mot Obama-administrasjonen, som insisterer på at Israels pågående kritikk av deres forslag til avtale med Iran er uberettiget.

- Alle som spretter rundt å sier at vi ikke liker avtalen, forstår ikke noe eller vet ikke hva avtalen i virkelighet innebærer, sa USAs utenriksminister John Kerry under en høring i Kongressen tirsdag.

Israels minister for strategiske saker, Yuval Steinitz, svarte ved å foreslå at kanskje det er Kerry som mangler helheten av situasjonen.

- Vi vet alt vi trenger å vite og vi har en utmerket forståelse av forhandlingene, sa Steinitz til israelske medier.

Kanskje [Kerry] ikke vet alt vi vet, avsluttet ministeren

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.