Saudi-Arabia ønsker også Netanyahus tale til kongressen velkommen

3. mars 2015 |  Israel Today Stab

Statsminister Benjamin Netanyahu forbereder seg for å møte den amerikanske Kongressen angående Irans atomtrussel stikk i strid med Obama og hvite hus. Tross dette finnes det minst én nasjon utenfor Israel støtter statsministerens reise: Saudi-Arabia.

Dagsavis Al-Jazirah sin spaltist Dr. Ahmad Al-Faraj skrev på mandag at Netanyahus besøk for Kongressen under slike omstendigheter er "enestående i amerikansk politisk historie."

Obama-administrasjonen tjenestemenn og Netanyahus politiske rivaler i Israel insisterte på at talen er et mistak og vil bare tjene til å skade USA-Israel sine relasjoner. Men Dr. Al-Faraj sa at den israelske lederen gjør en viktig tjeneste, ikke bare til den jødiske staten, men for hele Midtøsten.

- Jeg er veldig glad for Netanyahus fast holdning og [hans beslutning] om å snakke mot atomavtalen til den amerikanske Kongressen, til tross for Obama-administrasjonens sinne og raseri, skrev den saudiarabiske spaltisten. - Jeg tror at Netanyahus oppførsel vil tjene våre folks interesser og menneskene i Gulfen mye mer enn den tåpelige oppførsel til en av de verste amerikanske presidenter noensinne.

Al-Faraj hintet til Obamas naive og farlig oppførsel i Midtøsten som tvinger Netanyahu som den eneste til å ta kraftig avstand fra USA politikk.

- ... Obama er gudfaren til de prefabrikkerte revolusjonene i den arabiske verden og ... han er en alliert av politisk islam, som igjen er den omsorgsfulle mor til alle terrororganisasjoner, skrev han. Uttalelsene tyder på at en avtale som kommer ut fra den amerikanske presidenten rett og slett ikke er til å stole på.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.