VIDEO: Tre konkrete krav til Iran

4. mars 2015 |  Israel Today Stab

Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, ble møtt med trampeklapp da han kom til den amerikanske kongressen tirsdag ettermiddag. Der hamret han løs på Iran – akkurat som ventet.

– Vi må ikke til å gamble med vår fremtid og våre barns fremtid. Vi må tale imot at restriksjonene mot Irans atomprogram ikke avsluttes så lenge Iran fortsetter sin terroraktivitet i regionen og over hele verden, appellerte Netanyahu.

I stedet for å heve sanksjonene ved inngåelsen av avtalen og love at sanksjonene oppheves om avtalen overholdes i ti år, mener Netanyahu at Iran først må forandre sin oppførsel på verdensarenaen.

– Verden bør kreve tre ting av Iran før man løfter sanksjonene: For det første må de avslutte aggresjonen de viser mot sine naboer i Midtøsten. For det andre må de slutte å støtte terrorisme over hele verden. For det tredje må de slutte å true med å utslette mitt land Israel, den eneste jødiske staten, sa han.

Han advarte mot å begynne å se på Iran som en slags alliert på grunn av kampen mot IS.

– Både Iran og Den islamske staten har den samme drømmen om å bygge et imperium, først i regionen og deretter verdensvidt. De er bare uenige om hvem av dem som skal være på tronen i imperiet. Å overvinne IS men tillate Iran å skaffe atomvåpen, ville være som å vinne et slag men tape krigen.

Til slutt henvendte Netanyahu seg til nobelprisvinner, forfatter og Auschwitz overlevende Elie Wiesel som satt blant publikm og avsluttet med, - Elie, ditt liv og ditt arbeid gir ordene - aldri igjen- en spesiell betydning og jeg skulle ønske jeg kunne gi deg løfte om at vi har lært av historien. Jeg kan bare oppfordre lederne i alle land til ikke å gjenta feilene fra historien. La oss ikke ofre fremtiden på bekostning av nåtiden. La oss ikke å ignorere aggresjon, den illusorisk håpet om fred. Jeg kan garantere at de dagene hvor det jødiske folk holdt seg passive i møte med sin fiende som ønsker å ramme dem er over.

Vi er ikke lenger spredt blant nasjonene, maktesløse til å forsvare oss selv. Det er derfor jeg kan love dere som statsminister følgende: Selv om Israel blir stående alene, vil Israel bestå!

Se Netanyahus tale til kongressen her:

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.