Israel leverer ekstra vann til Gaza

5. mars 2015 |  Israel Today Stab

I Gaza er det en vannkrise og Israel planlegger hvor mye vann de kan leverer ekstra til Gaza. En dobling av vannforsyningene vil være med på å lindre nødssituasjon, men også på samme tid oppleves som en gest mot palestinerne.

I et intervju med den arabiske avisen Alquds sa Yoav Mordechai (ansvarlig for koordinering av statlig virksomhet i de omstridte territorier som Gaza) at de får under ordinære forhold får ti millioner kubikkmeter vann per år, i stedet for det økende ekstraordinære nivået som kommer til å ligge på fem millioner kubikkmeter vann. Det ekstra vannet kommer til å flomme til Gaza i uken som kommer.

I dag er det meste av vannet i Gaza er kystgrunnvann, men palestinerne trenger sårt mere vann. Som et resultat av at saltvann fra Middelhavet blander seg i vannet er det ikke lenger i samsvar med helsepolitiske vedtak fra internasjonale helseorganisasjoner.

Vannet problemet i Gaza har lenge vært kjent. EU og UNICEF har allerede startet byggingen av et avsaltingsanlegg på Gazastripen som etterhvert kan levere vann til ca 75.000 mennesker.

Hjelp fra Israel til Gazas innbyggerne kan i realiteten kun bli en ren symbolsk handling, fordi general Mordechai påpekte at Hamas trolig vil stjele vannet, akkurat som de ville ha gjort med byggematerialer til gjenoppbyggingen av Gaza. Byggematerialene kom ikke befolkningen til gode, men ble brukt til bygging av tunneler, som blir laget for å angripe Israel.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.