Israel Today velsigner barna under Purim

8. mars 2015 |  Israel Today Stab

Når man nærmer Beit HaYeladim, en barnehage i forstaden Ramat Eshkol i Jerusalem, ser det ut som en hvilken som helst barnehage i Israel. Men umiddelbart når man ankommer lokalene kan man fylt i et hjørne se kyllinger, geiter og andre dyr i rommet. Man kan lurer på hvor mange andre barnehager som har husdyr rundt om på området.

Når du begynner å snakke til barnehagens ledere Shai og Michal Lifshitz innser du raskt hvor spesiell denne barnehagen er!

Blant barna som deltar Beit HaYeladim er det et ikke ubetydelig antall autistiske barn som er integrert blant barn uten spesielle behov. I hver aldersgruppe er det ca 6 av 26 barn med Aspergers syndrom.

 

For rundt 20 år siden ble de foreldre til en autistisk barn og innså raskt at behovene deres barn hadde var anderledes enn andre barn i Jerusalem og barnets behov ble ikke oppfylt. Faren bega seg ut på en enmanns sitteprotest på dørstokken til daværende Jerusalems ordfører Ehud Olmert. Etter ca en uke, kom ordføreren ut og Olmerts kone gav ham et ultimatum: "Gjør noe med den fyren foran døra - Enten går han ellers kommer jeg ikke hjem igjen."

Faren var Shai Lifshitz! Ehud Olmert overbeviste Jerusalem kommune å bevilge de nåværende lokalene til Beit HaYeladim til en spesialskole.

Dr. David Wilensky fortalte oss om hvor stor innvirkning normale barn hadde på autistiske barn og hvordan han hadde observert store forbedringer i de autistiske barna i løpet sammenkomstene. Vi observerte ett barn, Dennis, som var helt uten språk da han kom ca 3 1/2 år siden. "Se på ham nå! For et år siden begynte han å reagere på de rundt ham og nå snakker og kommunisere han, sa Dr. Wilensky.

Israel Today vil takke dere, våre støttespillere og venner, som gjorde det mulig å oppmuntre disse spesielle barna på Beit HaYeladim til Purim med gaveposer og godbiter!

Våre programmer som støtter barn, nye innvandrere og soldater skjer året rundt. Hvis du ønsker å gi og velsigne Israel, kan du klikke her: KLIKK HER

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.