Europa er innen rekkevidde til Iranske raketter

9. mars 2015 |  Israel Today Stab

I Iran har presentert en ny krysserrakett, noe som øker rekkevidden til Iran med 25 prosent. Det betyr at både europeiske byer som Budapest, Warszawa og Athen er innen radius av iranske raketter som kan bære atomstridshoder i fremtiden, skriver Times of Israel.

Israel har lenge advart verdensmaktene om hvilke langesiktige konsekvenser atomforhandlingene med Iran innebærer. Dette blir ikke tatt til etterretning og Iran forsetter sitt atomprogram som før.

I sin tale til den amerikanske kongressen, sa statsminister Netanyahu dette om problemet: «Når det iranske missilprogrammet ikke er en del av en avtale og likevel ser Iran-forhandlingene bort fra det faktum at Iran en dag vil være i stand til å finne måte å benytte sitt kjernefysiske arsenal til og med mot USA."

Nylig introduserte Iran Soumar rakett som er en kopi av den sovjetiske Kh-55, som ble stjålet i 2001 fra Ukraina og sannsynligvis kopiert av Iran. Eksperter mener at utviklingen av denne raketten er en dramatisk vendepunkt i den militære styrken til Iran. Den utvidede serien av raketten når 2500 kilometer ut og siden den flyr så lavt er den vanskelig å oppdage på radar.

Den gjeldende versjonen av Soumar raketten kan frakte opptil 200 kg som ikke er nok for et kjernefysisk stridshode. Likevel representerer denne raketten forsatt en så alvorlig trussel som atomforhandlingen ikke er villige til å vurdere før den kanskje rammer Europa eller USA?

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.