Israel kan eksplodere innefra

9. mars 2015 |  Tsvi Sadan

Av de åtte millioner innbyggerne i den jødiske staten er det 1,2 millioner muslimer som nyter godt av demokratiet der de bor. Blant annet retten til offentlig sverte Israel som en rasistisk stat og med å utfordre Israel sin eksistens.

Ayman Odeh (bildet) er leder av den nye Forente Arabiske Liste som stiller i det kommende Knesset valget med å kunngjøre at "vår direkte fiende er sionismen" som i realiteten betyr at Israel må opphøre å eksistere som de jødiske staten.

Selv om israelske høyesterett ikke gjør noe for å stoppe dette partiets uttalte mål med å utslette Israel, står det fast at Israel er blitt anerkjent som en jødisk stat av det internasjonale samfunnet. San Remo resolusjon av 1920 bekreftet at "Balfour-erklæringen hadde under den britiske regjeringen forpliktet seg til å støtte opprettelsen av et jødisk nasjonalt hjem i Palestina uten noe forbehold at de sivile og religiøse rettighetene til de eksisterende ikke-jødiske samfunnet ikke ble rokket på."

Denne resolusjonen ble bekreftet mai 1947 av FN-resolusjon nr. 181, som "presenterte delingen av det britisk-styrte Palestina-mandatet i en jødisk stat og en arabisk stat."

Staten Israel sin egen erklæring om uavhengighet mai 1948 ble utarbeidet med disse tidligere vedtak i tankene, første heter det tydelig at "Landet Israel [Palestina] var fødestedet til det jødiske folk" og deretter fortsetter de med å si at " denne anerkjennelsen fra FN til rett å etablere en jødisk stat for det jødiske folk er ugjenkallelig. Denne retten er den naturlige rett for det jødiske folk til å være herre over sin egen skjebne i sin suverene stat, akkurat som alle andre nasjoner.

Det internasjonale samfunnet, med unntak av Israels fiender, har akseptert den historiske retten til jødene i å leve i sitt land, riktignok med forbehold om de nåværende grenser gitt at de ble etablert langs våpenhvilelinjene. For sin egen del, har Israel prøvd hardt, både i teori og i praksis, å sikre rettighetene til sine minoriteter.

I kontrast til den palestinske lederen Mahmoud Abbas har den nyeste PLO konvensjon fra 3. mars gjenntatt sin forpliktelse til to kompromissløse prinsipper: Ja til en "jøderent" Palestina og nei til en jødisk stat.

For å oppnå fred i denne regionen må, ifølge den palestinske lederen, ikke jøder få lov til å leve i en fremtidig palestinsk stat og Israel må heller ikke få lov til å fortsette å eksistere som en jødisk stat. Likevel, er det Israel som blir kalt som rasistisk, til tross for at israelske arabere nyter fulle og like rettigheter.

Selv om de falske anklagene om rasisme føre til at mange israelere selv blir med i hylekoret til «viva Palestina" i et fåfengt forsøk på å blidgjøre de som fortsatt nekter å slå på lyset.

Kontroversielt som det enn kan være, har utenriksminister Avigdor Lieberman rett i at den nye Forente Arabiske listen som deler Abbas sin visjon forsøker seg på en ny palestinsk plan for å "smuldre Israel innenfra."

Lieberman prøver å advare om at dette partiet kun "forbereder oss til en ny intifada innefra Israel."

Dessverre, forteller tidligere erfaringer oss at bare noen få vil ta denne advarselen på alvor.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.