IDF tar på seg Google-briller i kamp

10. mars 2015 |  Israel Today Stab

Med inspirasjon fra Google brillene og lignende teknologier er den israelske hæren (IDF) travelt opptatt med å utvikle kommando- og kontroll teknologi til kampfeltet for fremtiden.

IDF talsmann kunngjorde tirsdag at den israelske hærens egen versjon av Googlebrillene er blitt testet ved hjelp av en hjemmelaget logistikk app.

- Vi har ferdigstilt vår første applikasjon som fungerer på en mobil plattform - mobile logistikk transport," sa Capt Rotem, leder for IDF utviklings avdeling.

Offiseren forklarte på IDFs blogg at app'en - viser et kart på skjermen som forteller ruten de må ta for å levere utstyr, lastebiler med våpen, etc. Dette gjør det mulig for soldater å få oppdateringer på avlevering under kampene - og være i stand til å kontrollere transporten.

Tanken er at israelske soldatar i feltet vil bli utstyrt med disse brillene som lar dem samle inn og sende data tilbake til en kommandosentral og i sin tur motta oppdateringer i sanntid og instruksjoner fra de med en videre oversikt over slagmarken.

 

- Etter [fjorårets Gaza krig] det ble en større forståelse av at mobilitet er en viktig faktor i kamp, la kaptein Rotem til. - En av de tingene vi jobber med er en endring i vår oppfatning av mobilitet innen utvikling avvdelinger i IDF. I året som kommer vil vi lære å utvikle og utnytte Android-app'er og gå inn i den mangesidige teknologien.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.