Demonstrerer mot Netanjahu - vet han blir statsminister igjen

10. mars 2015 |  Israel Today Stab

En helgemarkering som utropte et skifte for å erstatte Benjamin Netanyahu som Israels statsminister i det kommende valget trakk til seg anslagsvis 50.000 deltakere. Samtidig viser en nasjonal undersøkelse at et flertall av israelerne aksepterer at Netanyahu forblir deres statsminister.

Lørdag kveld ble det avholdt en markering i Tel Aviv ved Rabin Square et utvalg av høylytte talere fordømte Netanyahu pga den vanskelige økonomiske situasjonen som de fleste israelere befinner seg i, men de kristiserte også sammenbruddet av fredsprosessen med palestinerne.

- Vi har en leder som kjemper bare én kampanje - kampen for sin egen politiske overlevelse, hevdet hovedtaler og tidligere Mossadsjef Meir Dagan, som videre hevdet at Israel - aldri har vært mer fastløst enn i de siste seks årene under Netanyahus ledelse.

Dagan og de andre talerne ignorert helt palestinernes egen skyld i dagens situasjon.

Mens stadig voksende minoritet er fast bestemt på å presse Netanyahu, viser samtidig meningsmålinger at Likuds nærkamp mot de opposisjonelle i Sionistiskeunion partiet, at de fleste israelere fremdeles tror Netanyahu er den beste statsministerkandidaten

.  

52 prosent flertall sier at Netanyahu med sikkerhet får i oppgave å danne den neste regjeringen, mens bare 25 prosent tror det samme om den Sionistiskeunionens leder Isaac Herzog.

Tretti-fire prosent sier de foretrekker en Likud-ledede høyreorientert regjering som inkluderer de religiøse jødiske partier. Bare 14 prosent vil ha en regjering ledet av Herzog og kun 9 prosent godkjenner en nasjonal samlingsregjering der Netanyahu og Herzog ville dele lederrollen.

35 prosent sa de ville foretrekke en helt annen regjeringen om mulig.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.