Lettlurte medier sverter Israel

12. mars 2015 |  Israel Today Stab

Israel er Midtøstens eneste skikkelige demokrati. Israel deler kjerneverdier med det meste av Vesten. Men hvordan er det mulig å støtte Israel med alt det negative som trykkes om dem?

Selvfølgelig er spørsmålet om man kan stole på disse rapportene.

Tidligere denne uken rapporterte vi hvordan en rekke mainstream medier hoppet på falske rapporter med påstander om at Israel med vilje har oversvømmet Gazastripen. Noen enkle faktasjekker senere avslørte at Israel har ikke har noen store demninger i stand til flomme over Gaza. Noen av medier som rapporterte dette har tilbakekalt artiklene og gitt unnskyldninger, men skaden var allerede gjort.

Så ille som mainstream medier er til tider fører anti-israelske bloggere og sosialemedia aktivister dette tullet til et helt annet nivå.

Disse er ofte stemmen som er mest opptatt av å skildre Israel som en undertrykkende, rasistisk og apartheidstyrt stat. Men tydeligvis det er en mangel på bevis som støtter opp under slike konklusjoner og som tvinger de å fabrikere "bevis" som for eksempel bildet under. Et foto som angivelig viser to israelske politimenn som brutalt anholder en palestinsk-arabisk kvinne.

Falske bevis

Som den israelske bloggeren Aussie Dave påpekte i en kjapp analyse av bildet, disse er ikke autentisk israelske politiuniformer, men ligner faktisk på billige Purim kostymer. Det kan se ut som det skal lite å overbevise de forutinntatte til å tenke det verste om Israel.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.