Rettsavgjørelse: Jøder kan be på Tempelplassen

15. mars 2015 |  Israel Today Stab

Jerusalems domstol bekreftet tidligere denne måneden at det er fullt lovlig for jøder (og derfor også kristne) å be på toppen av Tempelhøyden, til tross for en voldsom muslimsk opposisjon.

Denne juridiske avgjørelsen kom som et resultat av saken til aktivisten Yehudah Glick, som saksøkte Israelsk politi for å bortvise ham fra Tempelhøyden for en periode på to år etter at han ble filmet mens han ytret stille bønner under et besøk på det hellige stedet i 2011.

Glick som nylig overlevde et attentat fra en muslimsk terrorist, siktet politiet for å unnlate å opprettholde Israelske lover om frihet for religiøse utøvelse.

------------------------------------------------------------------------------

Gå ikke glipp av vårt intervju med Yehudah Glick. Les hele artikkelen i april utgaven av Israel Today.

TRYKK HER for å abonner på Israel Today

------------------------------------------------------------------------------

Israelsk høyesterett har tidligere avgjort at jøder faktisk har rett til å be på alle steder som alle tilhengere av forskjellige trosretninger, men politiet kunne ikke treffe tiltak for å unngå voldelig muslimske opptøyer oppe på Tempelhøyden under jødenes bønner.

Jerusalems domstol fastslo at politiet hadde gått for langt i sin håndtering av Glick og andre aktivister og hadde dermed gått over streken ved å forbryte seg på jødenes grunnleggende menneskerettigheter.

Glick ble tildelt nesten USD $ 150 000 i erstatning. Hans advokat sa videre til The Jerusalem Post at dommen gjorde det klart at - fra i dag av har alle jøder lov til å be på Tempelhøyden. Det er ikke lenger noen forbrytelse å be.

Likevel forble mange skeptisk til at ikke-muslimer nå vil få lov til å åpent be og tilbe på toppen av Tempelhøyden, spesielt etter at statsminister Benjamin Netanyahu i fjor forsikret den muslimske verden at Israel vil opprettholde status quo.

Les hele artikkelen i april 2015 utgaven av Israel Today.

TRYKK HER for å abonner på Israel Today .

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.