Israelske kristne: Lever ikke lengre på en løgn

19. mars 2015 |  Yossi Aloni

Nasjonal sionistkongressen for ungdom samlet seg forrige uke for å diskutere fenomenet utvandring fra landet Israel. Med det som viste seg å være et fascinerende debattanter var Mia Morano, enken etter IDF spesial offiser Emanuel Moreno som ble drept under den andre Libanon-krigen, den israelske prest Fader Gabriel Naddaf og IDF-majoren Elias Karam, den første arabiske kristne som deltok i sjøoffiserskolen.

Naddaf åpnet panelet ved å minne om at han ble født i Nasaret da befolkningen i all hovedsak var kristne med en liten muslimsk minoritet. "I dag er det motsatt," han beklaget, og bemerker at kristne bør finne Israel som sitt naturlig hjem. "Kristendommen kom utfra jødedommen," sa Naddaf oppgitt. "Uten jødedom, ville ikke kristendom finnes."

Men i resten av Midtøsten, er situasjonen svært anderledes.

"I løpet av den" arabiske våren "så vi at sammenbruddet av landene førte til en muslimsk slakt av kristne og de forsetter å kalle dem "brødre," sa Naddaf. "Jeg kan ikke kle meg som dette, i mine prestelige plagg i Iran eller Saudi-Arabia."

Far Naddaf forsatte å snakke om sin egen sønn som nylig ble innrullert i IDF, som han ble oppfordret til: "Jeg sendte min sønn til å tjenestegjøre i den israelske hæren. IDF er den mest moralske hær i verden. Vi dreper ikke folk vilkårlig."

Som åndelig leder for den israelske Christian Rekruttering Forum som aktivt oppfordrer alle unge arabisktalende kristne til å bli med i IDF, forklarte Far Naddaf at han "forstår at det er viktig å koble kristne arabere til Israel og jødene."

Men den israelske arabiske lederskap, sa han, "har lurt oss til å leve en løgn. De kaller Israel en apartheidstat, men når noen foreslår en utveksling av territorier, [disse lederne] protest fordi de vet at livet er bedre i Israel. "

Mia Moreno fortalte ungdommen om sin egen tilbakevendelse til jødisk tro og etter å ha blitt oppdratt i Sinai da den fortsatt var under israelsk kontroll. "Den jødiske tro krever ikke at alle skal være like," bemerket hun. "Jeg sitter her ved siden av far Naddaf, han en kristen prest og meg selv en religiøs jødisk kvinne og vi kan og må leve i fred med hverandre."

Major Elias Karam fortalte ungdommene som var samlet at som en arabisktalende kristne er han er stolt over å bære uniform fra IDF. "Jeg meldte meg frivillig til hæren. Jeg kunne ha vært en lege eller en advokat, men jeg valgte en annen vei, "sier major Karam. "Ved å gjøre det, var jeg tro mot min drøm."

Arrangør Jacob Haguel fra World Zionist Organization sa at møtet, som ble medsponset av det sionistiske Rådet i Israel, forsøkte å «bringe sammen lederne for neste generasjon. Denne samlingen representerer den vakre mosaikk som er Israel, inkludert ... druserne og jøder, religiøse og sekulære, periferi og sentrum."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.